Kako mogu platiti račun?

Kako mogu platiti račun?

Pored standardnog načina plaćanja računa u banci, postoje drugi brži i jednostavniji načini plaćanja usluga bez čekanja u redovima:

 • Online plaćanje VISA/MasterCard/Maestro platnim karticama bilo koje banke putem web sajta https://mtel.ba
 • Putem usluge trajnog naloga ili elektronskog bankarstva
 • Putem m:pay aplikacije

Kako mogu platiti račun online?

Ako ste vlasnik Visa, MasterCard ili Maestro platne kartice bilo koje domaće ili inostrane banke, imate mogućnost plaćanja svojih m:tel računa putem ove stranice, prateći nekoliko jednostavnih koraka.

Plaćanje m:tel računa putem web sajta https://mtel.ba je dosta brže i jednostavnije, a pri tom ne morate izlaziti iz kuće i čekati u redu.

Svoje m:tel račune možete izmiriti sa Visa, MasterCard ili Maestro platnom karticom bilo koje banke i to bez provizije. U nastavku Vam donosimo uputstvo u svega nekoliko koraka:

 1. Kliknite na link https://mtel.ba/oec/placanje-racuna.

 2. Izaberite uslugu koju želite platiti i unesite podatke koje možete pronaći na svom računu. Ikonica „i“ daće Vam dodatnu pomoć oko tih podataka.

 3. Nakon unosa podataka, klikom na dugme „Nastavi dalje“ sistem provjerava upisane podatke, nakon čega se otvara stranica Pregleda računa sa iznosom i datumom izdavanja.

 4. Klikom na dugme „Plati račun“ otvorićete stranicu banke za plaćanje. Stranica je osigurana najvišim sigurnosnim standardima, a jedini preduslov je da je sa karticom moguće plaćati online.

Nakon što izvršite plaćanje, na kontakt mejl stići će Vam potvrda o uspješnom plaćanju. Kada je račun plaćen, sistem to prepoznaje i plaćanje istog računa više nije moguće.

Kako da platim račun putem usluge trajnog naloga ili elektronskog bankarstva?

Trajni nalog je usluga kojom dajete ovlašćenje banci da obavlja plaćanje vaših računa do datuma dospjeća. Uvid u svoje troškove možete imati putem e-mail računa ili računa koji će vam stizati na kućnu adresu.

Uslugu trajnog naloga je moguće realizovati u sljedećim bankama:

 • Nova banka
 • Unicredit Bank Banjaluka
 • NLB Razvojna banka
 • Sberbank
 • Hypo Alpe Adria bank
 • Komercijalna banka Banjaluka

Račune je moguće platiti u svim bankama kao i poslovnicama pošta, uz proviziju.

Kako pravilno ispuniti uplatnicu za elektronsko bankarstvo?

Ako svoj m:tel račun plaćate putem elektronskog bankarstva, veoma je važno da prilikom popunjavanja uplatnice ispravno popunite sve elemente računa, a posebno dio koji se odnosi na Poziv na broj i Iznos računa za telekomunikacione usluge. Na taj način vaša uplata će biti automatski i tačno evidentirana.

U slučaju da plaćate više računa jednim nalogom (uplatnicom), pored svih obaveznih elemenata, u polje Svrha doznake navedite sve pozive na broj računa koje plaćate, a u polje Poziv na broj upisati samo jedan od poziva na broj računa koje uplaćujete.

Ukoliko je zbog ograničenog broja karaktera, u polje Svrha doznake nemoguće upisati sve pozive na broj, neophodno je da dostavite specifikacije računa za telekomunikacione usluge koje plaćate putem e-mail adrese evidentiranje.uplata@mtel.ba, uz obavezan naslov „Specifikacija“.

Ne zaboravite da svoje račune možete da dobijate svakog mjeseca putem elektronske pošte aktivacijom usluge Račun na mail.

Kako da platim račun putem m:pay aplikacije?

Ukoliko želite da placate račune brzo i lako, bez uplatnica i čekanja u redovima tu je besplatna aplikacija m:pay za pametne uređaje. Najbolje od svega je to što ovo možete učiniti sa bilo koje lokacije pomoću svog smartfona ili tableta.

Sve što je potrebno za korišćenje m:pay aplikacije je: da imate račun u Novoj banci* u kojoj ćete podnijeti zahtjev za dobijanje aktivacionog i korisničkog koda, da preuzmete aplikaciju za Android ili iOS uređaj i na kraju, da pokrenete preuzetu aplikaciju.

Opcije aplikacije m:pay vam omogućavaju da platite svoje račune ali i račune drugih koji nisu u prilici da koriste ovu uslugu. Jedini uslov za to je da imate ispravan poziv na broj njihovih računa.

Pored plaćanja računa za telekomunikacione usluge, aplikacija m:pay daje vam mogućnost da dopunite bilo koji Frend (prepaid) račun. Ono što je potrebno za ovu opciju jeste da ukucate Frend broj i odaberete iznos sa kojim želite da ga dopunite.

Uz sve ove pobrojane pogodnosti, m:pay aplikacija će vam brzo prikazati i istoriju svih plaćenih računa, transakcija i dopuna, a ovi podaci će vam stalno biti dostupni na vašem pametnom telefonu ili tabletu.

Zaboravite na dugo čekanje u redovima i pune džepove priznanica, preuzmite svoj m:pay odmah.

Detaljnije informacije i adrese za preuzimanje m:pay aplikacije potražite na www.mtel.ba/mpay ili pozovite korisnički centar 066 10 10 10.

* Usluga je trenutno moguća za dopunu Frend računa i plaćanje m:tel usluga za korisnike koji imaju otvoren račun u Novoj banci AD Banja Luka

Izvor: youtube

Preuzmi m:pay aplikaciju za svoj uređaj:

Na raspolaganju smo vam za sva pitanja.

Treba Vam pomoć?

Unesite broj telefona i mi ćemo Vas pozvati

Bićete kontaktirani uskoro

Pokušajte ponovo

Pokušaj ponovo