Profil kompanije

Jedan od tri nacionalna telekom operatora u Bosni i Hercegovini, Mtel a.d. Banja Luka nudi jedinstvena komunikaciona rješenja objedinjena pod korporativnim brendom m:tel.
Poslujući na sve dinamičnijem tržištu, kompanija nudi najsavremenije telekomunikacione usluge iz oblasti mobilne telefonije, fiksne telefonije, digitalne televizije, interneta i prenosa podataka.

Uz konstantno praćenje svjetskih trendova i najnovijih tehnoloških dostignuća na polju telekomunikacija, u m:tel-u se pažljivo osluškuju i želje i potrebe korisnika.
Znajući da oni danas žele mnogo više od telefoniranja, m:tel nudi brojne dodatne usluge.
Poslovnim korisnicima omogućena su integrisana biznis rješenja sa razgovorima i prenosom podataka u mobilnoj i u fiksnoj mreži, te su tako stvoreni preduslovi za uspješno poslovanje.

Pored omogućavanja visokokvalitetnih usluga i primjene savremenih informacionih tehnologija, m:tel mnogo ulaže u sport, kulturu, obrazovanje i humanitarne projekte, te poslujući društveno odgovorno utiče na razvoj pravih vrijednosti u svom okruženju.
Od privatizacije većinskog dijela kompanije, do danas, m:tel je ostvario zapažene poslovne rezultate što potvrđuje rekordan broj od preko 1,6 miliona prijatelja i korisnika svih usluga.

Misija

Na temeljima višedecenijskog iskustva i uz neprestanu transformaciju i modernizaciju poslovanja, iznova poboljšavamo iskustvo naših korisnika. Omogućavamo im besprijekorno povezivanje i vrhunsko digitalno iskustvo svagdje i u svakom trenutku, postajući tako njihov prvi izbor na tržištima gdje poslujemo.

Vizija

Priznati globalni akter u digitalnom svijetu.

Korporativne vrijednosti

Kompanija m:tel posluje poštujući osnovne vrijednosti koje su izraz zajedničkih uvjerenja i u svakodnevnom poslovnom životu igraju izuzetno važnu ulogu. To su: posvećenost korisnicima, uigran tim, odgovorno poslovanje, usmjerenost ka promjenama, konstantan rast i razvoj i ambasadori kompanije.
Vodeći se korporativnim vrijednostima, osiguravamo povjerenje naših korisnika, poslovnih partnera, akcionara i društvene zajednice, jer je upravo povjerenje uslov kvalitetne saradnje, kao rezultat dugotrajne prakse ulaganja u poslovne odnose.

Korporativni organi kompanije

Kompanija m:tel je dio Telekom Srbija grupe, koju čine:

Poslovanje Mtela a.d. Banja Luka, kao društva kapitala, odnosno akcionarskog društva, definisano je odredbama Zakona o privrednim društvima.
Saglasno ovim odredbama i Statutu kompanije, Statutarne organe kompanije čine: Skupština akcionara, Upravni odbor, Izvršni odbor, generalni direktor, Odbor za reviziju i interni revizor.

Članovi Upravnog odbora su:

Članovi Upravnog odbora su:

Vladimir Lučić, predsjednik
Danijela Maletić
Dejan Carević
Slavko Mitrović
Draško Marković
Branko Malović
Nenad Tomović

Članovi Odbora za reviziju su:

Dragana Drakulić
Radenko Kotur
Srđan Raković

Izvršni odbor kompanije:

Izvršni odbor kompanije:

dr Jelena Trivan
generalni direktor

Rastko Pavlović
izvršni direktor za tehniku

Dejan Jokić
izvršni direktor za finansije

Milosav Parezanović
izvršni direktor za prodaju

Nikola Tacić
izvršni direktor za korporativne poslove

Jelena Trivan

Generalni direktor

Dr Jelena Trivan rođena je 1973. godine. Diplomirala je i doktorirala na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Do 2000. godine radila je kao profesorka književnosti u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji. U periodu 2000–2006. godine bila je zamjenica ministra u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava.

Za vrijeme mandata zamjenice ministra bila je šefica Pregovaračkog tima državne zajednice Srbija i Crna Gora za zaključivanje Sporazuma o nacionalnim manjinama sa susednim zemljama i Sporazuma o readmisiji sa zemljama Evropske unije.

Izvršni odbor kompanije pored generalnog direktora čine:

Rastko Pavlović

Rastko
Pavlović


Izvršni direktor za tehniku

Pročitaj više
Dejan Jokić

Dejan
Jokić


Izvršni direktor za finansije

Pročitaj više
Milosav Parezanović

Milosav
Parezanović


Izvršni direktor za prodaju

Pročitaj više
Nikola Tacić

Nikola
Tacić


Izvršni direktor za korporativne poslove

Pročitaj više

Priznanja i nagrade

 • Priznanje za doprinos razvoju korporativne društvene odgovornosti za 2023. godinu, Privredna komora Republike Srpske, 2024.
 • Nagrada za najbolju društveno odgovornu kompaniju u regionu, Digital 2023, Srbija
 • Priznanje za doprinos razvoju korporativne društvene odgovornosti za 2022. godinu, Privredna komora Republike Srpske, 2023.
  • Sertifikat za najbolju mobilnu mrežu u Bosni i Hercegovini, NET CHECK GmbH, 2023.
  • Zahvalnica za neprocjenjivo partnerstvo i saradnju na projektu “Pouzdanost 2023/24”, LRC BIS
  • Zahvalnica za pruženu podršku u realizaciji preventivnih aktivnosti u oblasti bezbjednosti saobraćaja, Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske i Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, 2023.
  • Plaketa za doprinos razvoju i podršku sportu, “Glas Srpske” 2023.
  • Zahvalnica za pokazanu društvenu odgovornost i učešće u projektu Grada Prijedora “Dječija igrališta za srećno djetinjstvo”, Grad Prijedor, 2023.
  • Zahvalnica za izuzetan doprinos u humanitarnim i dobrotvornim akcijama i ispoljenu solidarnost i druga djela humanitarnog značaja za opštinu Vukosavlje, Opština Vukosavlje, 2023.
  • Sertifikat za najbolju mobilnu mrežu u Bosni i Hercegovini, Systemics PAB Poljska, 2022.
  • Plaketa za značajnu podršku radu Komore i doprinos privrednom i društvenom razvoju, Privredne komore Republike Srpske, 2022
  • Zahvalnica za pruženu podršku u realizaciji preventivnih aktivnosti u oblasti bezbjednosti saobraćaja, Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske i Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, 2022
  • Nagrada Narodnog pozorišta Republike Srpske, 93. sezona, Narodno pozorište Republike Srpske, 2022.
  • Povelja za poseban doprinos i afirmaciju zaštite i zdravlja na radu za 2022. godinu, Udruženje inženjera zaštite i zdravlja na radu Banja Luka
  • Priznanje za doprinos razvoju korporativne društvene odgovornosti u 2021. godini, Privredna komora RS, 2022.
  • Top 10 najpoželjnijih poslodavaca u BiH za 2021. godinuKolektiv-MojPosao.ba po izboru posjetilaca portala Mojposao.ba
  • Top 3 najpoželjnija poslodavca u sektoru telekomunikacionih i drugih informacionih usluga u BiH za 2021. godinu, Kolektiv-MojPosao.ba po izboru posjetilaca portala Mojposao.ba
  • Zahvalnica kompaniji m:tel za doprinos jačanju medijske pismenosti kod djece u  Republici Srpskoj, Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske, 2021.
  • Zahvalnica m:tel-u a.d. Banja Luka na donaciji paketa za socijalno ugrožene povratnike na Posavskom kantonu, Srpsko građansko udruženje „Posavina“ Odžak
  • Povelja „Kapetan Miša Anastasijević“ za lidera društvene odgovornosti Jeleni Trivan, generanom direktoru kompanije m:tel, Privredne komore Srbije i Republike Srpske, 2021.
  • Plaketa za odgovornog poreskog obveznika u sektoru za telekomunikacije i IT, Konferencija “Izazovi i budućnost poslovanja”, Banja Luka 2021.
  • Priznanje za podršku u radu i provođenju brojnih aktivnosti Agenciji i ostalim subjektima sistema bezbjednosti saobraćaja, Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske  i Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, 2021.
  • Plaketa za doprinos razvoju i afirmaciji Prirodno-matematičkog fakulteta u Banjaluci, Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Banjoj Luci, 2021
  • Posebno priznanje za pokretanje zahtjevnih tehničkih kapaciteta i servisa informaciono-komunikacionih tehnologija, Privredna komora RS, „Izbor najuspješnijih u privredi Republike Srpske“, 2020.
  • Zahvalnica, Javna ustanova Dom za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević" Banja Luka, 2020.
  • Priznanje za podršku u radu i provođenju brojnih aktivnosti Agenciji i ostalim subjektima sistema bezbjednosti saobraćajaMinistarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske i Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, 2020.
  • „Zlatni grb Grada“, Grad Banjaluka, za postignute vrhunske rezultate i uspjehe u oblasti privrede, iskazanu humanost i doprinos razvoju grada, 2019.
  • Priznanje za podršku u radu i provođenju brojnih aktivnosti Agenciji i ostalim subjektima sistema bezbjednosti saobraćaja, Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske i Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, 2019.
  • Priznanje za doprinos razvoju korporativne društvene odgovornosti u 2018. godini, Privredna komora RS, 2019.

  • Priznanje za doprinos unapređenju bezbjednosti saobraćaja i radu Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske i Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, 2018
  • Priznanje za doprinos razvoju korporativne društvene odgovornosti u 2017.godini - Privredna komora RS
  • Priznanje za doprinos unapređenju bezbjednosti saobraćaja i radu Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske i Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, 2017
  • Plaketa Kajak kanu kluba „Vrbas m:tel“ za prijateljsku podršku, 2017.
   • Zahvalnica za uspješnu saradnju i doprinos u izgradnji sistema zaštite i spasavanja ljudi i materijalnih dobara u Bosni i Hercegovini - Federalni štab civilne zaštite, 2017.
   • Plaketa za odgovornog poreskog obveznika u sektoru telekomunikacija i IT-ja - Vlada RS i Unija poslodavaca
   • Priznanje za značajnu podršku Komore i doprinos privrednom i društvenom razvoju - Privredna komora Banjaluka, 2017
   • Priznanje „Kapetan Miša Anastasijević“, Povelja za najboljeg prijatelja i partnera - Media Invent i Univerzitet u Novom Sadu u saradnji sa Privrednom komorom Republike Srpske, 2016
   • Priznanje za najveću kompaniju po neto dobiti u BiH u 2015.godini - "Poslovne novine" i "Privredna štampa" Sarajevo
   • Zlatna medalja za izuzetan doprinos u razvoju telekomunikacionih usluga Izvršnoj jedinici Bijeljina, Grad Bijeljina, 2016
   • Priznanje „Kapetan Miša Anastasijević“ u kategoriji lider održivog razvoja - Media Invent i Univerzitet u Novom Sadu u saradnji sa Privrednom komorom regije Banjaluka, 2015
   • Nagrada "Regionalni biznis partner 2016" - Mass Media International Beograd
   • Priznanje za doprinos razvoju korporativne društvene odgovornosti u 2015. godini - Privredna komora RS
   • Priznanje za doprinos na unapređenju bezbjednosti saobraćaja - Savjet za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske
   • Nagrada "Best Buy Award" u Millenials 2015/2016 istraživanju, za najbolji odnos kvaliteta usluga mobilne telefonije i cijene na području BiH, ICERTIAS - International Certification Association GmbH
   • Priznanje za najveću kompaniju po neto dobiti u 2014.godini - Privredna štampa d.o.o Sarajevo
   • Priznanje za doprinos razvoju korporativne društvene odgovornosti u 2014. godini - Privredna komora RS
   • Nagrada "Hall of Fame", za izuzetne rezultate u primjeni strategije poslovanja po metodologiji Balanced Scorecard (BSC) - Palladium Group Inc, Boston 2014. godine
   • Priznanje "Zlatni donator za pmoć malim preduzećima pogođenim poplavama 2014. godine" - Američka privredna komore BiH (AmCham BiH)
   • Priznanje "Najmenadžer i najkompanija 2014. " jugoistočne i srednje Evrope, za izvanredne menadžerske rezultate, razvoj kompanije, kontinuirano povećanje prometa i dobiti, izuzetne rezultate u širenju tržišta mobilne telefonije na području cijele Bosne i Hercegovine i kvalitet usluga – lider u branši - Evropsko udruženje menadžera, Direkcija za izbor najmenadžera BiH, jugoistočne i srednje Evrope
   • Priznanje "Privrednik godine" u 2013. godini – Nezavisne novine
   • Priznanje "Pečat za gospodarstvenika godine" u 2013. godini - Večernji list
   • Priznanje "Najmenadžer za 2013. godinu" u Bosni i Hercegovini, za sjajne menadžerske rezultate, izuzetno uspješno vođenje, rad i rezultate kompanije, izvanredno finansijsko poslovanje te kontinuirano praćenje i modernizaciju raznovrsnosti i kvaliteta telekomunikacijskih usluga - Evropsko udruženje menadžera, Direkcija za izbor najmenadžera BiH, jugoistočne i srednje Evrope
   • Regionalno priznanje za kreativni koncept za promociju usluga kompanije Mtel, koji je kreirala agencija Aquarius Banjaluka - BalCannes Weekend Media Festival, Rovinj 2013. godine Priznanje za doprinos razvoju korporativne društvene odgovornosti u 2013. godini - Privredna komora RS
   • Priznanje "Poslodavac godine za lica sa invaliditetom u RS u 2011. godini" - Agencija za saradnju edukaciju i razvoj (ACED), Koordinacioni odbor invalidskih organizacija RS i Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite RS
   • Nagrada za doprinos razvoju korporativne društvene odgovornosti u 2008. godini - Privredna komora RS
   • Najbolja inostrana investicija 2007. godine - Agencija za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA)

   Sertifikati

   Najnovije vijesti