m:tel ponosni prijatelj Sportskih igara mladih u BiH

Svečano otvorena nova sezona najveće manifestacije amaterskog sporta

Novo poglavlje naljepše sportske priče za mlade u BiH otvoreno je svečanom ceremonijom na Centralnom trgu na Ilidži na kojem se okupilo nekoliko hiljada mladih sportista, učenika osnovnih škola iz ove opštine.

U ovogodišnjoj sezoni, na sportskim terenima takmičiće se djeca i mladi iz 46 gradova i opština širom BiH, a najuzbudljiviji dio biće veliko finale u Sarajevu od 8. do 10. jula ove godine. Kompanija m:tel, kao sponzor velikih kulturnih i sportskih događaja, pruža prijateljsku podršku i Sportskim igrama koje djeci i mladima nudi fantastične sportske sadržaje i zdrav ambijent za druženje.

Mtel, Sportske igre mladih, društvena odgovornost

„Kao društveno odgovorna kompanija, članica Telekom Srbija grupe, m:tel prepoznaje značaj ovakvih manifestacija koje promovišu sport, zdrav način života i prijateljstvo među mladima. Sportske igre mladih nisu samo takmičenje, već i platforma koja mladim ljudima pruža priliku da se izraze, razvijaju timski duh i stvaraju uspomene koje će ih pratiti kroz život. I zato, mi u m:tel-u vjerujemo da su ulaganja u sport i mlade ulaganja u bolju budućnost“, istakao je Stefan Ličina, šef Službe za odnose s javnošću kompanije m:tel prilikom obraćanja na svečanom otvaranju Sportskih igara mladih.

Nakon svečane ceremonije i revijalno-zabavnog programa, započeo je i takmičarski dio na m:tel Danu sporta, ispunjen dječijim osmjesima i navijanjem dok su se mladi učesnici borili za medalje.

Mtel, Sportske igre mladih, društvena odgovornost

U proteklih 14 godina, Sportske igre mladih su okupile više od pola miliona mladih takmičara, dječaka i djevojčica iz Bosne i Hercegovine željnih zabave, sporta i druženja. Pobjednici ovogodišnjih Igara predstavljaće Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom finalu Igara u Splitu gdje će naši mali reprezentativci odmjeriti snage sa svojim vršnjacima iz Srbije, Hrvatske i Slovenije.