Savjeti za mobilni internet u inostranstvu – m:tel roming Net

Budite online i u sezoni godišnjih odmora

Prilikom izbora destinacije na koju ćete otputovati, provjerite m:tel roming Net tarifne opcije za veliki broj zemalja u okruženju, Evropi i svijetu. Tarifne opcije za mobilni internet možete koristiti bez obzira da li ste postpaid, prepaid ili poslovni korisnik m:tel mobilne telefonije.

Donosimo vam par savjeta kako da bezbrižno koristite mobilni internet i kada niste kod kuće.

  • Informišite se o roming Net tarifnim opcijama i na kojim mrežama se mogu iskoristiti.
  • Roming Net možete kupiti i kada doputujete u drugu državu a najjednostavnije je pred sam polazak, dok ste u m:tel mreži.
  • Sve opcije aktiviraju se brzo i lako putem sajta mtel.ba, servisa Moj meni ili m:go mobilne aplikacije. Dodatne informacije o aktivaciji ove tarifne opcije potražite na adresi mtel.ba.
  • Prije nego što krenete, zaštitite se od neželjene potrošnje. Isključite aktivne internet konekcije koje vam mogu napraviti trošak i podesite opciju manuelnog biranja mreže, odnosno isključenje automatskog odabira mreže.
  • Operateri mogu imati različite mrežne oznake, obratite pažnju da izaberete odgovarajuću. Na primjer, u Grčkoj izaberite Cosmote, GR Cosmote ili C-OTE, a kompletan spisak oznaka po zemljama pogledajte na mtel.ba.
  • Manuelno izaberite i prijavite se na mrežu na koju se odabrana roming Net tarifna opcija odnosi. Uključite prenos podataka kao i prenos podataka u romingu.

Takođe, ne zaboravite da je vaša komunikacija (telefonski pozivi, SMS poruke i mobilni internet) u regionu Zapadnog Balkana obuhvaćena vašim nacionalnim korisničkim paketom. Ako budete imali potrebu za dodatnim mobilnim internetom, možete kao i do sada aktivirati jednu od dostupnih roming Net tarifnih opcija.