Nudimo vam nova znanja i vještine

Prijavite se za još jedan webinar koji organizuju kompanije Logosoft i m:tel

Od ponedjeljka 2.11. 2020. godine, u našoj virtuelnoj učionici, počinje još jedan online Microsoft kurs  - Microsoft 365 Mobility and Security.

Kurs je namijenjen svima onima koji žele da nauče nešto više o upravljanju sigurnosti u okviru Microsoft 365, uključujući omogućavanje Azure AD zaštite identiteta, konfiguraciju Microsoft 365 sigurnosnih usluga, te korištenje tzv. Microsoft 365 Threat Intelligence opcije. Naučiće još i o tzv. Microsoft 365 Compliance Management-u, uključujući zadržavanje podataka i rješenja za prevenciju gubitka podataka, arhiviranje i zadržavanje podataka, implementaciju i upravljanje nadziranja podataka, kao i upravljanje pretragom i istraživanjem podataka. U trećem dijelu kursa polaznici će se upoznati sa upravljanjem uređajima u okviru Microsoft 365 – od uspostavljanja Microsoft Intune-a do uključivanja uređaja u okviru Intune-a, monitoringu istih, kontrolisanju šta korisnici mogu vidjeti sa logovanih uređaja koristeći specijalne pristupne polise. Ukoliko u ovom trenutku koristite upravljanje uređajima putem nekih od tradicionalnih alata kao što je Configuration Manager, biće vam zanimljivo da saznate kako jednostavno možete preći na neki novi i moderni tip upravljanja uređajima, kao što je upravljanje uređajima putem Intune-a te na koji način možete dobiti sve pogodnosti iz ovog načina upravljanja uređajima, kao što su usklađenost, uslovni pristup te Windows Autopilot za deployment novih uređaja iz clouda.

Ovaj kurs je jedan od uslova za polaganje i sticanje certifikata Microsoft 365 Certified: Enterprise Administrator Expert, a namijenjen je osobama koje planiraju da vrše funkciju Microsoft 365 Enterprise Admin i koji su se ranije susretali sa Microsoft 365 administratorskim certifikacijskim putevima.

Kurs će trajati 5 dana, a cijena je 600 KM + PDV.

Rezervišite svoje mjesto najkasnije do 30.10. slanjem e maila na adresu ict@mtel.ba

Više informacija pronađite ovdje.