Novi svjetski brendovi pametnih telefona u m:tel ponudi

Sve veća popularnost Realme i TCL telefona

Na dinamičnom tržištu pametnih telefona prošle godine su se istakli novi brendovi koji fantastičnom brzinom osvajaju veliku popularnost. Realme i TCL pametni telefoni su u kratkom vremenu stekli veliki broj fanova, osvojili dobar dio tržišta i nametnuli se kao modeli koji nude nešto novo.

Realme je novi kineski brend koji je ponovo definisao izraz „najbolji odnos cijene i kvaliteta“ jer u svojim cjenovnim kategorijama nudi odlične specifikacije. Važno je istaći da Realme nije kompanija koja se pojavila iznenada već je dio BBK Electronics, drugog najvećeg proizvođača pametnih telefona na svijetu.

Realme je započeo kao podbrend da bi se vrlo brzo uspješno razvio u punopravni brend pametnih telefona. Prema izvještajima iz prošle godine čak 10 miliona korisnika izabralo je neki od Realme pametnih telefona a broj fanova raste preko svih očekivanja.

Kompanija TCL Communication, poznata po tome što proizvodi televizore, predstavila je model TCL Plex, prvi pametni telefon sa, kako su ga nazvali - ekspertskim ekranom. Filozofija kompanije je potpuno drugačija od viđenih na tržištu i zasniva se na najboljem ekranu u cjenovnoj klasi.

Druga važna karakteristika o kojoj TCL vodi računa su kamere. TCL Plex ima trostruku kameru na zadnjoj strani a pored 48 MP glavne kamere i kamera od 2 MP za bolje video snimke pri slabom osvetljenju tu je i super širokougaona kamera od 16 MP i 123° stepena koja omogućava korisnicima da u jednom kadru snime četiri puta više sadržaja.

TCL Plex daleko odskače po kvalitetu završne obrade i uopšte po svojim specifikacijama. Zahvaljujući dvostrukim zakrivljenim i sjajnim, staklenim panelima i 3D holografskom završnom obradom, boje na poleđini se prelivaju na poseban način što će ga dodatno izdvojiti iz ponude.

O Realme i TCL telefonima u m:tel ponudi raspitajte se u najbližem m:tel prodajnom mjestu.