Kako se zaštiti od neželjene potrošnje mobilnog interneta u romingu?

Prije polaska na putovanje van granica naše zemlje, predlažemo da provjerite cijene internet saobraćaja u romingu, koje su važeće za zemlju vašu krajnju destinaciju, kao i zemlje kroz koje putujete. Cijene saobraćaja u romingu značajno se razlikuju u odnosu na cijene u nacionalnom saobraćaju.

Surfanje internetom (gledanje video zapisa ili download podataka) putem mobilnog telefona prilikom boravka u inostranstvu, naplaćuje se kao roming saobraćaj.

Provjerite na mobilnom aparatu da li je aktivna internet konekcija (npr. automatsko preuzimanje poruka, prijem i slanje MMS; korišćenje aplikacija: vremenska prognoza, tačno vrijeme, update-i i sl). Ukoliko ne želite ovaj trošak, preporučujemo da isključite aktivne internet konekcije.

Preporučujemo da m:tel korisnici koji koriste mobilni internet na mobilnom telefonu podese opciju ručnog (manuelnog) biranja mreže, odnosno isključenje automatskog odabira mreže, zbog izbora željenog operatera u romingu. Tako će se spriječiti da mobilni telefon automatski preuzme mrežu drugih operatora, što može stvoriti dodatne troškove.

Ukoliko se želite potpuno osigurati od neželjenih troškova rominga, onemogućite korišćenje usluge na vašem mobilnom aparatu ili uputite zahtjev za deaktivaciju pozivom na 0800 50 000.

Informišite se o svim mobilnim uslugama.

Pogledajte više

Treba Vam pomoć?

Unesite broj telefona i mi ćemo Vas pozvati

Bićete kontaktirani uskoro

Pokušajte ponovo

Pokušaj ponovo