Jesen u bojama novih znanja - jesenja grupa praktikanata PMF-a u m:tel-u

Za sve buduće inženjere, matematičare i informatičare m:tel je uvijek najbolja polazna tačka za sticanje kvalitetnih znanja i vještina

Krajem mjeseca oktobra studenti završne godine inoviranog studija informatike na Prirodno-matematičkom fakultetu Banjaluka su započeli svoju stručnu praksu u kompaniji m:tel.

Studentima informatike je ovo prvi put obavezna praksa, a m:tel je ponosan što su upravo ovu kompaniju izabrali za sticanje novih znanja – kako teorijskih, tako i praktičnih. „Često ističemo da je baš naša kompanija, kao lider u IKT-u, za sve buduće inženjere, matematičare i informatičare uvijek najbolja polazna tačka za sticanje kvalitetnih znanja i vještina, ali i sticanja svojevrsne 'širine' u profesionalnom i karijernom smislu“, ističu u kompaniji m:tel.

Jesenji praktikanti će imati priliku da se u naredne dvije sedmice upoznaju sa modernim Big Data konceptima (programski jezik Python, vizuelizacija i analiza podataka i prediktivna analitika), te sa Data Warehousing i Business Intelligence tehnologijama.

Cilj prakse je studentima dati kvalitetan uvid u oblast analitike podataka i svih pridruženih disciplina, kao i pomoći im da unaprijede svoja praktična znanja iz te oblasti. Poseban dio prakse odvojen je na projektne zadatke koji bi služili studentima kao dio ličnog Data Analytics portfolia pri prezentovanju svojih vještina i znanja budućim poslodavcima.

Podsjetimo, m:tel sa Prirodno-matematičkim fakultetom ima izuzetno uspješnu saradnju već četiri godine unazad, a brojni studenti ovog fakulteta su upravo nakon obavljene prakse i sticanja akademskog zvanja, svoju poslovnu karijeru započeli u m:tel-u.