Profil kompanije

Jedan od tri nacionalna telekom operatora u Bosni i Hercegovini, Mtel a.d. Banja Luka nudi jedinstvena komunikaciona rješenja objedinjena pod korporativnim brendom m:tel.
Poslujući na sve dinamičnijem tržištu, kompanija nudi najsavremenije telekomunikacione usluge iz oblasti mobilne telefonije, fiksne telefonije, digitalne televizije, interneta i prenosa podataka.

Uz konstantno praćenje svjetskih trendova i najnovijih tehnoloških dostignuća na polju telekomunikacija, u m:tel-u se pažljivo osluškuju i želje i potrebe korisnika.
Znajući da oni danas žele mnogo više od telefoniranja, m:tel nudi brojne dodatne usluge.
Poslovnim korisnicima omogućena su integrisana biznis rješenja sa razgovorima i prenosom podataka u mobilnoj i u fiksnoj mreži, te su tako stvoreni preduslovi za uspješno poslovanje.

Pored omogućavanja visokokvalitetnih usluga i primjene savremenih informacionih tehnologija, m:tel mnogo ulaže u sport, kulturu, obrazovanje i humanitarne projekte, te poslujući društveno odgovorno utiče na razvoj pravih vrijednosti u svom okruženju.
Od privatizacije većinskog dijela kompanije, do danas, m:tel je ostvario zapažene poslovne rezultate što potvrđuje rekordan broj od preko 1,6 miliona prijatelja i korisnika svih usluga.

Misija

Dosljedni tradiciji koja nas obavezuje, korisnicima pružamo jedinstveno digitalno iskustvo, čineći im život ljepšim, lakšim i zabavnijim.

Vizija

Za korak ispred drugih, želimo da budemo prvi izbor korisnika u digitalnom svijetu usluga.

Korporativne vrijednosti

Kompanija m:tel posluje poštujući osnovne vrijednosti koje su izraz zajedničkih uvjerenja i u svakodnevnom poslovnom životu igraju izuzetno važnu ulogu. To su: posvećenost korisnicima, uigran tim, odgovorno poslovanje, usmjerenost ka promjenama, konstantan rast i razvoj i ambasadori kompanije.
Vodeći se korporativnim vrijednostima, osiguravamo povjerenje naših korisnika, poslovnih partnera, akcionara i društvene zajednice, jer je upravo povjerenje uslov kvalitetne saradnje, kao rezultat dugotrajne prakse ulaganja u poslovne odnose.

Korporativni organi kompanije

Kompanija m:tel je dio Telekom Srbija grupe, koju čine:

Poslovanje Mtel-a a.d. Banja Luka, kao društva kapitala, odnosno akcionarskog društva, definisano je odredbama Zakona o privrednim društvima.
Saglasno ovim odredbama i Statutu kompanije, Statutarne organe kompanije čine: Skupština akcionara, Upravni odbor, Izvršni odbor, generalni direktor, Odbor za reviziju i interni revizor.

Članovi Upravnog odbora su:

Članovi Upravnog odbora su:

Predrag Ćulibrk, predsjednik
Danijela Maletić
Dejan Carević
Slavko Mitrović
Draško Marković
Branko Malović
Nenad Tomović

Članovi Odbora za reviziju su:

Filip Banković, predsjednik
Radenko Kotur
Miloš Grujić

Izvršni odbor kompanije:

Izvršni odbor kompanije:

Marko Lopičić
Generalni direktor

Nikola Rudović
Izvršni direktor za operativne poslove

Miodrag Vojinović
Izvršni direktor za tehniku

Jasmina Lopičić
Izvršni direktor za finansije

Radmila Bojanić
Izvršni direktor za marketing i prodaju

Vladimir Četrović
Izvršni direktor za korporativne poslove

Marko Lopičić

Generalni direktor

Marko Lopičić rođen je u Kraljevu 1975. godine. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2000. godine.

Svoju karijeru započeo je 2000. godine u “Telekomu Srbija”. Radio je na poslovima zastupanja u Sekretarijatu za pravne i opšte poslove, zatim na poslovima šefa Službe za normative i kontrolu u Direkciji za budžet i kontrolu i na poslovima šefa Službe za pravnu podršku u Direkciji za usluge.

Izvršni odbor kompanije pored generalnog direktora čine:

Nikola Rudović

Nikola
Rudović


Izvršni direktor za operativne poslove

Pročitaj više
Miodrag Vojinović

Miodrag
Vojinović


Izvršni direktor za tehniku

Pročitaj više
Jasmina Lopičić

Jasmina
Lopičić


Izvršni direktor za finansije

Pročitaj više
Radmila Bojanić

Radmila
Bojanić


Izvršni direktor za marketing i prodaju

Pročitaj više
Vladimir Četrović

Vladimir
Četrović


Izvršni direktor za korporativne poslove

Pročitaj više

Priznanja i nagrade

 • „Zlatni grb Grada“, Grad Banjaluka, za postignute vrhunske rezultate i uspjehe u oblasti privrede, iskazanu humanost i doprinos razvoju grada, 2019.
 • Priznanje za podršku u radu i provođenju brojnih aktivnosti Agenciji i ostalim subjektima sistema bezbjednosti saobraćaja, 2019.
 • Priznanje za doprinos razvoju korporativne društvene odgovornosti u 2018. godini – Privredna komora RS, 2019.
 • Priznanje za doprinos unapređenju bezbjednosti saobraćaja i radu Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, 2018
 • Priznanje za doprinos razvoju korporativne društvene odgovornosti u 2017.godini - Privredna komora RS
 • Priznanje za doprinos unapređenju bezbjednosti saobraćaja i radu Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, 2017
 • Plaketa Kajak kanu kluba „Vrbas m:tel“ za prijateljsku podršku, 2017.
 • Zahvalnica za uspješnu saradnju i doprinos u izgradnji sistema zaštite i spasavanja ljudi i materijalnih dobara u Bosni i Hercegovini - Federalni štab civilne zaštite, 2017.
 • Plaketa za odgovornog poreskog obveznika u sektoru telekomunikacija i IT-ja - Vlada RS i Unija poslodavaca 
 • Priznanje za značajnu podršku Komore i doprinos privrednom i društvenom razvoju - Privredna komora Banjaluka, 2017
 • Priznanje „Kapetan Miša Anastasijević“, Povelja za najboljeg prijatelja i partnera - Media Invent i Univerzitet u Novom Sadu u saradnji sa Privrednom komorom Republike Srpske, 2016
 • Priznanje za najveću kompaniju po neto dobiti u BiH u 2015.godini - "Poslovne novine" i "Privredna štampa" Sarajevo
 • Zlatna medalja za izuzetan doprinos u razvoju telekomunikacionih usluga Izvršnoj jedinici Bijeljina, Grad Bijeljina, 2016
 • Priznanje „Kapetan Miša Anastasijević“ u kategoriji lider održivog razvoja - Media Invent i Univerzitet u Novom Sadu u saradnji sa Privrednom komorom regije Banjaluka, 2015
 • Nagrada "Regionalni biznis partner 2016" - Mass Media International Beograd
 • Priznanje za doprinos razvoju korporativne društvene odgovornosti u 2015.godini - Privredna komora RS
 • Priznanje za doprinos na unapređenju bezbjednosti saobraćaja - Savjet za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske
 • Nagrada "Best Buy Award" u Millenials 2015/2016 istraživanju, za najbolji odnos kvaliteta usluga mobilne telefonije i cijene na području BiH, ICERTIAS - International Certification Association GmbH
 • Priznanje za najveću kompaniju po neto dobiti u 2014.godini - Privredna štampa d.o.o Sarajevo
 • Priznanje za doprinos razvoju korporativne društvene odgovornosti u 2014. godini - Privredna komora RS
 • Nagrada "Hall of Fame", za izuzetne rezultate u primjeni strategije poslovanja po metodologiji Balanced Scorecard (BSC) - Palladium Group Inc, Boston 2014. godine
 • Priznanje "Zlatni donator za pomoć malim preduzećima pogođenim poplavama 2014. godine" - Američka privredna komore BiH (AmCham BiH)
 • Priznanje "Najmenadžer i najkompanija 2014. " jugoistočne i srednje Evrope, za izvanredne menadžerske rezultate, razvoj kompanije, kontinuirano povećanje prometa i dobiti, izuzetne rezultate u širenju tržišta mobilne telefonije na području cijele Bosne i Hercegovine i kvalitet usluga – lider u branši - Evropsko udruženje menadžera, Direkcija za izbor najmenadžera BiH, jugoistočne i srednje Evrope
 • Priznanje "Privrednik godine" u 2013. godini – Nezavisne novine
 • Priznanje "Pečat za gospodarstvenika godine" u 2013. godini - Večernji list
 • Priznanje "Najmenadžer za 2013. godinu" u Bosni i Hercegovini, za sjajne menadžerske rezultate, izuzetno uspješno vođenje, rad i rezultate kompanije, izvanredno finansijsko poslovanje te kontinuirano praćenje i modernizaciju raznovrsnosti i kvaliteta telekomunikacijskih usluga - Evropsko udruženje menadžera, Direkcija za izbor najmenadžera BiH, jugoistočne i srednje Evrope
 • Regionalno priznanje za kreativni koncept za promociju usluga kompanije Mtel, koji je kreirala agencija Aquarius Banjaluka - BalCannes Weekend Media Festival, Rovinj 2013. godine Priznanje za doprinos razvoju korporativne društvene odgovornosti u 2013. godini - Privredna komora RS
 • Priznanje "Poslodavac godine za lica sa invaliditetom u RS u 2011. godini" - Agencija za saradnju edukaciju i razvoj (ACED), Koordinacioni odbor invalidskih organizacija RS i Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite RS
 • Nagrada za doprinos razvoju korporativne društvene odgovornosti u 2008. godini - Privredna komora RS
 • Najbolja inostrana investicija 2007. godine - Agencija za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA)

Sertifikati

Najnovije vijesti