Napravi tim, prijavi se i učestvuj u m:tel app takmičenju

Počeo je novi ciklus takmičenja za srednjoškolce u izradi aplikacija za mobilne telefone

Ako te zanimaju aplikacije, voliš programiranje, imaš dobru ideju onda napravi aplikaciju koja  tebi i tvom timu može donijeti vrijedne nagrade i odvesti te na vrijedno studijsko putovanje!

I ove godine m:tel poziva srednjoškolce u BiH da učestvuju u novom ciklusu m:tel app takmičenja koji im pruža mogućnost da unaprijede svoje znanje u kreiranju mobilnih aplikacija i da se takmiče sa vršnjacima iz Srbije i Crne Gore.

Vaš zadatak je da osmislite i napravite zanimljivu, inovativnu i prije svega korisnu aplikaciju u Android™ OS-u ili iOS-u, za mobilni telefon ili tablet, koja bi kao dodatnu prednost imala društveno odgovornu namjenu ili bi na određeni način mogla da unaprijedi upotrebu mobilnih uređaja. Ukoliko vaša aplikacija bude izabrana među pet najboljih u BiH, dobijate sjajne nagrade - mobilne telefone i priliku da se takmičite sa timovima iz Srbije i Crne Gore i tako osvojite prvu ili specijalnu nagradu na „Regionalnom app izazovu”.

Kada i šta treba da uradite:

  1. Do 22. novembra 2019. godine osmislite ideju i pošaljite popunjen formular za prijavljivanje
  2. Do 17. januara 2020. godine izradite aplikaciju, te gotove, funkcionalne verzije, uz detaljan opis aplikacije, timovi treba da dostave putem adrese app.takmicenje@mtel.ba.
  3. Stručni žiri do kraja mjeseca januara bira najboljih do pet aplikacija koje su pristigle na takmičenje.
  4. U drugoj polovini mjeseca februara slijedi i „Regionalni app izazov”, na kojem će učestvovati najbolji timovi iz sve tri države.
  5. Studijsko putovanje kao nagrada za najbolje timove i njihove mentore!

Opšte uslove konkursa sa listom škola učesnica pronađite ovdje:

Formular za prijavu preuzmite ovdje:

I ostale zainteresovane škole, a koje nisu navedene u Opštim uslovima takmičenja, takođe mogu da se prijave na takmičenje, u toku prve faze – do 22. novembra, i to uz neophodnu saglasnost nadležnog ministarstva.