Milosav Parezanović

Izvršni direktor za prodaju

Milosav Parezanović rođen je 1972. godine u Čačku.

Diplomu menadžera za ekonomski i industrijski menadžment stekao je na Fakultetu za poslovni i industrijski menadžment, Univerziteta Union – Nikola Tesla u Beogradu, a diplomu master menadžera za medije i odnose s javnošću na Fakultetu organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu.

Do 2000. godine radio je na izvršnim poslovima marketinga i prodaje u nekoliko radio i TV stanica u Beogradu. Od 2000. do 2005. godine bio je zaposlen na izvršnim marketing poslovima kompanije RTV B92.

Godine 2005. počinje da radi u nemačkoj kompaniji Burda na marketing i advertajzing poslovima. Nakon što je kompaniju Burda kupila strana kompanija Gruner + Jahr, u novoformiranoj njemačko-holandsko-austrijskoj kompaniji Adria Media Group u Beogradu, obavljao je funkciju direktora advertajzinga za nekoliko štampanih medija i pratećih digitalnih platformi. Kao Key Account u kompaniji AMG dugi niz godina bio je zadužen i za realizaciju medijskih kampanja nekoliko najvećih domaćih i stranih kompanija koje posluju u Srbiji i regionu, između ostalih i za kompaniju Telekom Srbija.

Radio je i na organizaciji velikog broja tim bildinga, seminara, konferencija i poslovnih događaja u Srbiji i u inostranstvu. Od 2014. godine bio je na poziciji direktora Direkcije za advertajzing kompanija Adria Media Group i Kurir Info.

Za izvršnog direktora za marketing i prodaju kompanije Mtel a.d. Banja Luka imenovan je 18.10.2021. godine, a od 01.05.2023. godine obavlja funkciju izvršnog direktora za prodaju.

Govori engleski jezik.

Izvršni odbor

Nikola Tacić

Nikola Tacić

19. oktobar 2021
Dejan Jokić

Dejan Jokić

21. septembar 2021
Jelena Trivan

Jelena Trivan

15. septembar 2021
Milan Aleksijević

Milan Aleksijević

07. avgust 2019