Mtel podržao “Infoteh-Jahorina 2024”

20. marta 2024. godine otvoren je 22. Međunarodni simpozijum „Infoteh-Jahorina 2024“

U srijedu, 20. marta 2024. godine otvoren je 22. Međunarodni simpozijum „Infoteh-Jahorina 2024“ na kojem je prijavljeno više od 208 radova iz 23 zemlje svijeta. Simpozijum je okupio vrhunske stručnjake iz oblasti informacionih tehnologija a održava se u organizaciji Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Podršku ovogodišnjem “Infotehu” pružio je i Mtel, koji je već drugu godinu srebrni sponzor ovog prestižnog naučnog skupa. Na svečanom otvaranju prisutnima se u ime kompanije obratio Željko Šević, direktor funkcije planiranja i izgradnje, koji je tim putem istakao zadovoljstvo što je Mtel dio ovog važnog događaja. Takođe, podsjetio je na posvećenost kompanije u podršci obrazovanju i tehnološkom napretku te naglasio i veoma dobru saradnju sa visokoškolskim ustanovama među kojima je i Elektrotehnički fakultet iz Istočnog Sarajeva.

U okviru Simpozijuma aktivno učešće uzeli su i zaposleni kompanije Mtel koji su predstavili “Budućnost digitalnog plaćanja”, aktuelnu temu koju je prezentovala Kristina Bobrek Macanović, ekspert za strategiju, planiranje i implementaciju digitalne strategije.

Simpozijum koji okuplja stručnjake, naučnike, inženjere, istraživače i studente iz oblasti informacionih tehnologija i njihove primjene u oblasti sistema upravljanja, komunikacionih sistema, proizvodnih i elektronskih sistema, elektroenergetike i drugih oblasti elektrotehnike i računarstva, trajaće do petka, 22. marta na Jahorini.