Izabrane najbolje aplikacije sedmog m:tel App takmičenja

19 timova lansiralno svoje ideje

U ovogodišnjem takmičenju za izbor najboljih aplikacija na državnom nivou, žiri je izabrao najboljih pet u okviru m:tel App takmičenja 7, koje će dalje predstavljati BiH na Regionalnom App takmičenju u Beogradu početkom mjeseca marta.

Ove godine, takmičenje je održano online, a na njemu su imali pravo da učestvuju timovi, odnosno autori gotovih aplikacija koje su na adresu m:tel-a stigle do roka predviđenog konkursom koji je objavljen u prethodnoj godini. U sedmom ciklusu m:tel App takmičenja za najbolje aplikacije za mobilne uređaje u BiH stiglo je ukupno 19 aplikacija iz 15 srednjih škola i 13 gradova BiH.

Nakon održanog online takmičenja, najboljim aplikacijama čiji će autori putovati u Beograd na dalje takmičenje, proglašene su:

-         aplikacija ExpertEase, tima „Devs“, iz JU Tehničke škole Mihajlo Pupin iz Bijeljine. 

-         aplikacija DetoxBuddy, tima „Expert IT“, iz JU Saobraćajne i elektro škole  Doboj.

-        aplikacija StudyBuddy, tima „StudyBuddy“, iz Mješovite srednje škole Enver Pozderović iz Goražda.

-         aplikacija ARtour, tima „iTek“, iz JU Srednjoškolskog centra „Milutin Milanković“ iz Milića.

-     aplikacija You Choose You, tima „Ledeni breg“, iz JU Srednjoškolskog centra „Vasilije Ostroški“ Sokolac.

Stručni žiri odlučivao je na osnovu kriterijuma za ocjenjivanje koje su propisane Opštim uslovima takmičenja, poput ideje, kompleksnosti rješenja – odnosa originalni–gotov kod u aplikaciji, realizacije – načina primjene originalnog i gotovog koda u aplikaciji, inovativnosti, dizajna, funkcionalnosti, opšteg utiska, kao i društveno odgovorne namjene aplikacije.

Svi učesnici takmičenja dobiće poklone i zahvalnice za učešće u ovom konkursu, a autori najboljih aplikacija i njihovi mentori biće nagrađeni mobilnim telefonima.

Na Regionalnom app takmičenju na kojem će učestvovati srednjoškolci iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, biće izabrani pobjednici na regionalnom nivou, a koje očekuje vrijedno putovanje na stručnu konferenciju u Barselonu!