Banjalučki osnovci posjetili m:tel

Učenici četvrtog i petog razreda Osnovne škole “Nikola Tesla” iz Banjaluke upoznali su se sa radom kompanije m:tel

Grupa učenika četvrtog i petog razreda Osnovne škole “Nikola Tesla” iz Banjaluke, izrazili su želju da posjetom m:telu na simboličan način obilježe Svjetski dan telekomunikacija i informacionog društva, koji se podsjećamo, obilježava 17. maja.

Predstavnici m:tel-a iz različitih sektora pripremili su kvalitetnu prezentaciju usluga i servisa kompanije, prilagođenu uzrastu školaraca sa akcentom na bezbjedno korištenje interneta kod djece i omladine.

Naglasili su, između ostalog, da je m:tel jedan od tri nacionalna telekom operatora u Bosni i Hercegovini, koji nudi jedinstvena komunikaciona rješenja objedinjena pod korporativnim brendom m:tel. ”Kompanija nudi najsavremenije telekomunikacione usluge iz oblasti mobilne telefonije, fiksne telefonije, digitalne televizije, interneta i prenosa podataka, uz konstantno praćenje svjetskih trendova i najnovijih tehnoloških dostignuća na polju telekomunikacija”, istaknuto je. Učenicima i nastavnom osoblju je predstavljeno da se u m:tel-u konstantno prate potrebe korisnika, kao i da se značajna sredstva ulažu u sport, kulturu, obrazovanje i humanitarne projekte.

Osnovci su pokazali zavidno znanje o ovoj tematici a zanimalo ih je mnogo toga. O aplikacijama, telefonima romingu, internetu, televiziji, bezbjednosti, hakovanju, radu operatera i slično. Pokazali su takođe interesovanje o radnom okruženju velikog sistema kakav je m:tel.

Ivan Stupar, učenik četvrtog razreda kaže da je prezadovoljan onim što je čuo i vidio i da će mu ova posjeta ostati u nezaboravnoj uspomeni.

Zajedno sa svojim učiteljima, poklonili su m:tel-u prigodne crteže i zahvalnicu sa porukom da ostajemo prijatelji i da će neki od njih, kada porastu, takođe dočekivati goste i predstaviti uspješnu kompaniju, kakva je m:tel.