Lansiraj svoju App ideju!

Peta godina, peti ciklus m:tel App takmičenja za srednjoškolce u izradi mobilnih aplikacija počinje…. sad!

Osvoji vrijedne nagrade, takmiči se i budi pobjednik u znanju!

Formiraj tim iz svoje škole ili kreiraj mobilnu aplikaciju samostalno, postani državni a onda i regionalni pobjednik u programiranju!

Prijavi se na m:tel App takmičenje srednjoškolaca iz BiH u izradi mobilnih aplikacija za AndroidOS ili iOS.

Kompanija m:tel, već petu godinu zaredom, otvara mogućnost za sve srednjoškolce u BiH da pokažu svoje znanje u oblasti programiranja, ali i talenat za dobru ideju i želju da se takmiče sa vršnjacima.

Potrebno je napraviti mobilnu aplikaciju koja je jedinstvena, funkcionalna i inovativna, čime se stiče mogućnost osvajanja jedne od do pet ravnopravnih nagrada na državnom nivou, a što dalje osigurava ulaznicu za učešće na Regionalnom App takmičenju – zajedno sa vršnjacima iz Srbije i Crne Gore.

Podsjećamo, kompanija m:tel je dio grupacije koja posluje regionalno, pa će najbolji autori aplikacija iz BiH imati priliku da se takmiče na regionalnom nivou u „Regionalnom App izazovu“, koji organizuju Telekom Srbija, m:tel BiH i m:tel Crna Gora, i u kome će se naći učenici iz sve tri navedene zemlje.

Zanimljivu, inovativnu i prije svega korisnu aplikaciju u Android™ OS-u ili iOS-u, za mobilni telefon ili tablet, mogu da naprave timovi ili pojedinci iz srednjih škola u BiH, a i ove godine posebno će se vrednovati aplikacije koje kao dodatnu prednost imaju društveno odgovornu namjenu ili na određeni način mogu da unaprijede upotrebu mobilnih uređaja.

Faze takmičenja:

  1. Do 19. novembra 2021. godine - razrada ideje za aplikaciju i slanje formulara za prijavljivanje u kojem se ona opisuje.
  2. Do 28. januara 2022. godine - izrada aplikacije i dostava gotove, funkcionalne verzije, uz detaljan opis, putem adrese  app.takmicenje@mtel.ba.
  3. Stručni žiri bira najboljih do pet aplikacija koje su pristigle na takmičenje.
  4. Objava rezultata takmičenja na državnom nivou – pet najboljih aplikacija koje ulaze u sljedeću fazu takmičenja.
  5. Dobro došli na Regionalni app izazov, na kojem će učestvovati najbolji timovi iz sve tri države!

Najbolje timove i njihove mentore očekuju vrijedne nagrade, kako na državnom nivou, tako i na regionalnom takmičenju!

U nastavku pronađite sve informacije i formular za prijavu na linkovima:

Ostale informacije o fazama takmičenja i slanju gotovih aplikacija, mogu da se dobiju i putem mejl adrese app.takmicenje@mtel.ba.