Vrijeme ja da lansiraš svoju ideju - okupi tim i učestvuj u m:tel app takmičenju

Počeo je četvrti ciklus takmičenja “Lansiraj svoju ideju!” za srednjoškolce u izradi aplikacija za mobilne telefone.

Ako te zanimaju aplikacije, voliš programiranje, imaš dobru ideju onda napravi aplikaciju koja tebi i tvom timu može donijeti vrijedne nagrade.

Vrijeme velikih izazova je i vrijeme velikih ideja. I ove godine m:tel poziva srednjoškolce u BiH da učestvuju u novom ciklusu m:tel app takmičenja koji im pruža mogućnost da unaprijede svoje znanje u kreiranju mobilnih aplikacija i da se takmiče sa vršnjacima iz Srbije i Crne Gore.

Vaš zadatak je da osmislite i napravite zanimljivu, inovativnu i prije svega korisnu aplikaciju u Android™ OS-u ili iOS-u, za mobilni telefon ili tablet, koja bi kao dodatnu prednost imala društveno odgovornu namjenu ili bi na određeni način mogla da unaprijedi upotrebu mobilnih uređaja. Takođe, u ovom ciklusu posebno će se vrednovati i aplikacije koje doprinose prevenciji ili prevazilaženju negativnih situacija nastalih pojavom epidemije korona virusa.

Budite odgovorni jer timovi mogu biti jednako efikasni i kada su učenici povezani online.

Ukoliko vaša aplikacija bude izabrana među pet najboljih u BiH, dobijate sjajne nagrade - mobilne telefone i priliku da se takmičite sa timovima iz Srbije i Crne Gore i tako osvojite prvu ili specijalnu nagradu na „Regionalnom app izazovu”.

Kada i šta treba da uradite:

  1. Do 20. novembra 2020. godine osmislite ideju i pošaljite popunjen formular za prijavljivanje
  2. Do 25. januara 2021. godine izradite aplikaciju, te gotove, funkcionalne verzije, uz detaljan opis aplikacije, timovi treba da dostave putem adrese  app.takmicenje@mtel.ba.
  3. Stručni žiri do kraja mjeseca januara bira najboljih do pet aplikacija koje su pristigle na takmičenje.
  4. U drugoj polovini mjeseca februara slijedi i „Regionalni app izazov”, na kojem će, u skladu sa epidemiološkim mjerama, učestvovati najbolji timovi iz sve tri države.
  5. Najbolje timove i njihove mentore očekuju vrijedne nagrade!

Opšte uslove konkursa sa listom škola učesnica pronađite ovdje:

Formular za prijavu preuzmite ovdje:

I ostale zainteresovane škole, a koje nisu navedene u Opštim uslovima takmičenja, takođe mogu da se prijave na takmičenje, u toku prve faze – do 20. novembra, i to uz neophodnu saglasnost nadležnog ministarstva.