Počela kampanja „Jedan poziv mijenja sve – ne koristi telefon dok voziš!“

m:tel i ove godine realizuje kampanju o nekorišćenju telefona za volanom

redstavljanjem auto-simulatora na Trgu Krajine u Banjaluci, koji na jedinstven način prikazuje koje su opasnosti upotrebe mobilnog telefona tokom vožnje, ozvaničen je početak kampanje „Jedan poziv mijenja sve – ne koristi telefon dok voziš!“.

Ovo je peta godina kako kompanija m:tel, uz podršku Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske, Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske i Auto-moto saveza Republike Srpske, daje svoj doprinos sigurnijoj vožnji putem društveno odgovorne kampanje.

Događaju na Trgu Krajine su prisustvovali Marko Lopičić, generalni direktor kompanije m:tel, Neđo Trninić, ministar saobraćaja i veza Republike Srpske, kao i Ranko Babić, generalni sekretar Auto-moto saveza RS.

Cilj kampanje je skretanje pažnje javnosti na značaj odgovornog ponašanja u saobraćaju, ali i poštovanja zakonskih propisa. „Kompanija m:tel svoje društveno odgovorno poslovanje, između ostalog, potvrđuje i realizovanjem kampanje koja se tiče bezbednosti u saobraćaju“, istakao je generalni direktor kompanije m:tel, Marko Lopičić, te dodao da kao kompanija koja se bavi modernim tehnologijama i komunikacijom, m:tel želi učestvovati u podizanju svijesti o nužnosti odgovornog ponašanja u saobraćaju, posebno kada je riječ o upotrebi mobilnog telefona tokom vožnje. „Iskreno se nadamo da ćemo ovim, ali i mnogim drugim aktivnostima koje konstantno sprovodimo u pravcu edukacije naših korisnika, pozitivno uticati na svest svih vozača, jer zaista ne postoji ništa vrednije od života“, rekao je Lopičić.

Neđo Trninić, ministar saobraćaja i veza Republike Srpske ovom prilikom je ukazao na opasnosti koje može da prouzrokuje nesavjesna vožnja uz upotrebu mobilnog telefona, što dokazuju i statististički podaci koji jasno govore o visokim procentima nezgoda uzrokovanih upravo korišćenjem telefona u vožnji. „Ovim i sličnim aktivnostima, kao i saradnjom sa kompanijom m:tel želimo da utičemo na svijest vozača“, rekao je Trninić. 

Ranko Babić, generalni sekretar Auto-moto saveza Republike Srpske naglasio je da ovaj savez učestvuje u različitim kampanjama koje ukazuju upravo na ovaj problem. „Svjesni smo da je danas život nezamisliv bez mobilnih telefona i mnogih drugih tehničkih pomagala u vozilu, ali mi nastojimo da vozačima skrenemo pažnju na opasnosti koje nesavjesno korišćenje tih aparata može da prouzrokuje“, izjavio je Babić, te je i ovim putem uputio apel vozačima da mobilni telefon koriste na pravilan način.

Priliku da prvi isprobaju auto-simulator, imali su upravo ministar Neđo Trninić, Marko Lopičić i Ranko Babić, a simulator će na Trgu Krajine moći da isprobaju svi zainteresovani i tokom sljedeća dva dana. U naredna četiri mjeseca, priliku da putem ovog jedinstvenog auto-simulatora iskuse kakve opasnosti može da izazove upotreba mobilnih telefona u vožnji i kako „jedan poziv mijenja sve“, imaće i građani Doboja, Bijeljine, Prijedora i Trebinja.

Treba napomenuti da je prethodne godine, u okviru Međunarodne konferencije za bezbjednost saobraćaja koju podržava Evropski savjet za bezbjednost saobraćaja, kompanija m:tel dobila Priznanje za podršku realizacije preventivnih aktivnosti u oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Kompanija m:tel će, pored predstavljanja auto-simulatora, uz podršku partnera realizovati i brojne druge edukativne aktivnosti tokom narednih mjeseci.

Ovogodišnju m:tel kampanju za bezbjednost saobraćaja medijski su podržali: RTRS, ATV, TV K3, Radio Republike Srpske, Big, Nes, Kontakt, Uno, Džungla, Radio Istočno Sarajevo, Nezavisne novine, Glas Srpske, Blic, Večernje novosti, Autoshop magazin, Ljepota i zdravlje, nezavisne.ba, glassrpske.ba, srpskainfo.com, capital.ba, mondo.ba, novostiplus.org, srna.rs, banjaluka.com, Balkanandroid.com, Minimagazin.info, lolamagazin.com, banjalucanke.com, te Metromedia, DL plakat i Nova oprema.

Jedan poziv mijenja sve! Ne koristi telefon dok voziš!