m:tel dodijelio stipendije 14. generaciji studenata

Budući lideri telekomunikacija dio m:tel porodice

Već tradicionalno, kompanija m:tel početkom godine dodjeljuje stipendije studentima elektrotehnike i informacionih tehnologija. Ove godine, ukupno 12 studenata dobilo je podršku m:tel-a do kraja prvog ciklusa studija.

m:stipendisti 14. generacije su Mihajlo Đukić, Zorana Jovičić, Nikolina Jokić, Stefan Bijak, Milanka Mandić, svi sa Elektrotehničkog fakulteta u Banjoj Luci, te Nikolina Šarac, Milica Rundić, Nataša Elez, Nevena Vujić, Jovana Samardžić, Dejana Pjević i Svetlana Parlić, sa Elektrotehničkog fakulteta Istočno Sarajevo.

Stipendije, kao i poklone u vidu pametnih satova, studentima je uručio Milan Aleksijević, izvršni direktor za tehniku kompanije m:tel i poželio im dobrodošlicu u m:tel porodicu. „Budući da su sada deo naše porodice, želeli bismo da nam dozvole da im pomognemo u njihovom daljem rastu i razvoju da postanu budući lideri u oblasti telekomunikacija isto kao što je m:tel lider u telekomunikacijama na ovom tržištu. Svojim stipendistima nudimo i mogućnost da u kompaniji obave vrednu praksu, upoznaju se sa telekomunikacionim uslugama najnovije generacije, kao i najmodernijim tehnologijama. Uz to, nudimo im pomoć i mentorstvo naših stručnjaka, te na kraju i mogućnost zaposlenja u kompaniji“, rekao je Aleksijević.

Konkursom koji je kompanija m:tel otvorila u novembru 2023. godine, zvanično je započeo 14. izbor najboljih studenata elektrotehnike i informacionih tehnologija u BiH, koji će ponijeti titulu m:stipendiste. Pravo da se prijave na konkurs imali su studenti elektrotehničkih fakulteta u Banjaluci, Istočnom Sarajevu, Tuzli, kao i studenti Prirodno-matematičkog fakulteta u Banjaluci.

Pored novčanog dijela stipendije u iznosu od 300 KM, odnosno 400 KM, u zavisnosti od smjera na kojem studiraju, do kraja prvog ciklusa studija, izabrani studenti dobijaju i mogućnost obavljanja stručne prakse, mogućnost plaćenog smještaja za studente iz drugih gradova tokom obavljanja prakse, kao i mogućnost zaposlenja u kompaniji po završetku fakulteta.

Novoizabrani stipendisti Mihajlo Đukić, student četvrte godine ETF-a Banja Luka, smjer telekomunikacije i Svetlana Parlić, student treće godine ETF-a Istočno Sarajevo, smjer automatika i elektronika izrazili su zahvalnost što su kroz program m:stipendija postali dio kompanije m:tel, uvjereni da će ovo biti odskočna daska na njihovim profesionalnom putu.

Program m:stipendija predstavlja poseban vid saradnje između fakulteta i ove kompanije, a omogućuje aktivnu povezanost sistema obrazovanja i poslovnog sektora, kao zalog za razvoj što kvalitetnijeg budućeg kadra.