Uspješno završen još jedan program učeničke prakse u kompaniji m:tel

Učenici Elektrotehničke škole „Nikola Tesla“ iz Banjaluke uz podršku zaposlenih u kompaniji m:tel bogatiji za nova praktična znanja

Čak 61 učenik banjalučke Elektrotehničke škole „Nikola Tesla“ ove školske godine uspješno je pohađao program prakse u kompaniji m:tel. Praksa se odvijala tokom dva polugodišta, a držali su je zaposleni m:tel-a koji su svojim dugogodišnjim iskustvom, ovim mladim ljudima pokušali prenijeti svoja znanja na najbolji način. U prvom polugodištu praksu su obavili učenici četvrtih razreda, dok su u periodu od februara do aprila svoju obaveznu praksu obavili i učenici trećih razreda obrazovnog profila tehničar telekomunikacija i tehničar računarstva. Tokom ovog perioda učenici su mali priliku da prođu kroz detaljno definisan teorijski i praktični program i svoja znanja prošire temama kao što su: širokopojasni pristup internetu; napajanje, zaštita i nadzor u telekomunikacionom centru; optičke pristupne mreže i optička transportna mreža; klimatizacija i mašinska energetika.

Do sada je kroz program prakse kompanije m:tel prošlo više stotina učenika. Dobru i uspješnu saradnju ova kompanija njeguje ne samo sa Elektrotehničkom školom “Nikola Tesla” iz Banjaluke, već i sa Gimnazijom Banjaluka, te svim relevantnim institucijama kao što su: Gradska razvojna agencija, Privredna komora, te Ministarstvo prosvjete i kulture RS, a sve u cilju unapređenja kako nastavnih programa tako i unapređenja kvaliteta i programa praktične nastave za učenike.

“Naša kompanija je uvijek tu da svim mladim ljudima pomogne na njihovom profesionalnom putu i da im omogućimo da steknu što više teorijskih i praktičnih znanja i vještina kako bi sutra na tržištu rada bili što kvalitetniji i bolji kadar”, ističu iz kompanije m:tel te učenicima i maturantima želie srećan i uspješan završetak ove školske godine.

A za sve one koji nakon završene škole planiraju da svoju karijeru započnu baš u ovoj velikoj i uspješnoj kompaniji poručuju da se prijave putem web stranice Karijera.