Završen najveći regionalni šahovski turnir za mlade

Kompanija m:tel zlatni sponzor turnira

Međunarodni šahovski festival za mlade "Trofej Banjaluke 2023", u organizaciji Šahovskog kluba "Gambit", okupio je više od 300 mladih učesnika iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Crne Gore.

Šahovski turnir za mlade, Banja Luka

Riječ je o najbrojnijem turniru za mlade šahiste do 16 godina starosti u regionu, a najboljim mladim šahistima u pet starosnih kategorija uručene su medalje i pehari.

Šahovski turnir za mlade, Banja Luka

Predsjednik Šahovskog kluba "Gambit" Nemanja Šipka izrazio je zadovoljstvo jer je Banjaluka i ove godine centar na šahovskoj mapi regiona gdje su mladi šahisti imali priliku da se druže i razmjenjuju iskustva.

Kompaniji m:tel, zlatnom sponzoru turnira, uručena je zahvalnica te je tom prilikom još jednom istaknuto da kompanija m:tel prepoznaje i podržava manifestacije koje promovišu pozitivne društvene vrijednosti, pogotovo one značajne za najmlađe.

Šahovski turnir za mlade, Banja Luka

Organizator je istakao da turnir bilježi sve veći broja učesnika i da imaju velike planove za naredni. Turnir je okupio najbolje mlade šahiste kojima je to ujedno bila i prilika da se spreme za naredno Evropsko prvenstvo.