m:tel podržao akciju - sačuvajmo zdravlje i energiju

Grad Bijeljina će se i ove godine, tradicionalno, pridružiti brojnim gradovima koji obilježavaju „Evropsku sedmicu mobilnosti“ u periodu od 16. do 22. septembra.

Ovogodišnja tema Evropske sedmice mobilnosti je “Sačuvajmo energiju”. Kako je cijena energenata sve više u porastu, važno je štedjeti energiju i kroz održivu urbanu mobilnost. Takođe, upravljanje javnim prevozom i dalje predstavlja veliki trošak za gradske budžete. Smanjenje ovog troška kroz energetski efikasan transport će podržati pristupačnu i održivu saobraćajnu infrastrukturu.

Građanima će gradska uprava Bijeljine, kroz aktivnosti predočiti pogodnosti alternativnih načina prevoza za njihovo zdravlje i dobrobit planete zemlje u saradnji za brojnim partnerima. Od brojnih aktivnosti, izdvajamo onu u nedjelju, 17. septembra koja će proteći u znaku velike biciklističke vožnje od Gradskog trga do Eko-vizitor centra, pod nazivom „20-ka za zdravlje“. Pored toga, biće organizovana trka sa preprekama djece, starosti od 3 do 12 godine kao i Fitnes na otvorenom za odrasle.

m:tel je podržao organizaciju ovog događaja, te će,između ostalog, 400 trkača nositi majice m:tel-a kao znak podrške ovom  događaju, čiji značaj prevazilazi lokalne okvire i ima planetarnu dimenziju.