Donirani računari Elektrotehničkom fakultetu u Istočnom Sarajevu

Kompanija Mtel dokazani prijatelj obrazovanja

Izvršni direktor za tehniku kompanije Mtel, Milan Aleksijević, svečano je danas u Istočnom Sarajevu uručio komplet od 10 računara dekanu Elektrotehničkog falulteta Božidaru Popoviću. Riječ je o donaciji koja će svakako pomoći studentima i nastavnom osoblju ove visokoškolske ustanove u nesmetanom odvijanju naučno-nastavnog procesa.

Samo nekoliko mjeseci nakon što je svečano otvorena savremena učionica za čiju se rekonstrukciju pobrinula kompanija Mtel, na Elektrotehničkom fakultetu u Istočnom Sarajevu, predstavnici ove kompanije uručili su još jednu vrijednu donaciju. 

“Raduje me što se ponovo vidimo na istom mestu na kojem stasava kadar koji je od nemerljive vrednosti za celokupnu zajednicu, tim više jer živimo u vremenu koje počiva na digitalnim tehnologijama. Podrazumeva se da je ovaj kadar veoma potreban  i kompaniji Mtel, a naglasio bih da je mnogo naših kolega koji su svoj profesionalni put našli u Mtelu, poteklo upravo iz ove obrazovne ustanove. U prethodnim decenijama, mnogim zajedničkim projektima, donacijama i aktivnostima učvršćivali smo prijateljstvo sa ETF-om Istočno Sarajevo. Odavde nam dolaze stipendisti, učestvujemo u životu fakulteta na način da smo i ovu salu opremili i renovirali, ali i pomogli kad god je to od nas traženo“, naveo je ovom prilikom Milan Aleksijević, izvršni direktor za tehniku kompanije Mtel.

Božidar Popović, dekan ove visokoškolske ustanove, zahvalio je Mtelu na donaciji, te izrazio očekivanje da će uspješna saradnja biti nastavljena i dalje. Posebno je istakao na značaj društveno odgovornih akcija koje je Mtel proveo u proteklih godinu i po dana na teritoriji cijele Republike Srpske i naglasio značaj strateške saradnje u kojem studenti ovog fakulteta sa svojim stečenim znanjima imaju mogućnost da budu dio vodeće telekomunikacione kompanije.

Prisutnima se obratila i studentkinja prve godine ETF-a, Ana Bašević koja se zahvalila Mtelu i istakla da je srećna što ima uslove i mogućnost da uči i radi u moderno opremljenom prostoru.

Poželjevši uspjeh u budućem radu kako nastavnog kadra tako i studenata ovog fakulteta, Aleksijević je uručivši vrijednu računarsku opremu izrazio vjerovanje da će ova donirana oprema dati mogućnost mladim ljudima da lakše i bolje savladaju sve potrebne korake do budućih profesionalaca u svojoj oblasti.