Kompanije Mtel i Logosoft podržale inovativne nastavnike

Nagrade za inovativne nastavnike i nastavnice u BiH

Ove godine, Mtel i Logosoft su bili partneri dodjele Nagrade za inovativne nastavnike i nastavnice u BiH, održane u Mostaru, čime su dokazale da su odgovorne kompanije koje obrazovanje shvataju kao jedno od najvrednijih profesija i poziva.

Organizaciju i ove, sedme po redu dodjele, potpisuju Centar za obrazovne inicijative Step by Step i Zajednica inovativnih nastavnika, promovišući na taj način nastavničku profesiju kao ključni indikator kvalitetnog obrazovanja.

Kategorije u kojima se nagrada dodjeljuje su odgajatelji/ce u predškolskom odgoju i obrazovanju, učitelji/ce u razrednoj nastavi, predmetni nastavnici/ce u osnovnim školama, predmetni nastavnici/ce u srednjim školama i stručni saradnici/ce na svim nivoima odgoja i obrazovanja.

Kao novina uvedena ove godine, upravo je dodjela dvije specijalne nagrade, a ovo je prvi put otkako se manifestacija realizuje da se dodjeljuje nagrada publike u svih pet kategorija. S tim u vezi, organizatori ove manifestacije su naveli: "Veliko hvala našim partnerima koji nesebično podržavaju naše nastavnice i nastavnike. Mtel i Logosoft omogućuju nagrade publike u svih pet kategorija. Na putu ka kvalitetnijem i inovativnim obrazovanju potrebni su nam saputnici poput vas koji prepoznaju važnost obrazovanja i važnost ulaganja u nastavničku profesiju. Hvala vam".

Podrška obrazovanju, jedna je od najvažnijih sfera društveno odgovornog poslovanja kompanije Mtel, pa je sa zadovoljstvom podržala i ovu manifestaciju koja prepoznaje važnost obrazovanja i ulaganja u nastavničku profesiju.