Stipendije kao oblik podrške

još šest studenata Elektrotehničkog fakulteta iz Istočnog Sarajeva će primati stipendije m:tel-a do kraja prvog ciklusa studija

Kompanija m:tel je početkom mjeseca marta, u okviru 10. generacije m:stipendista, dodijelila stipendije najboljim studentima elektrotehničkih fakulteta u BiH, a kako bi bila podrška za još više studenata, odlučila je putem stipendija podržati još njih šest.

Tradicija dodjele stipendija studentima elektrotehničkih fakulteta u BiH, dokaz je da kompanija m:tel konstantno i predano ulaže u znaje, talenat i obrazovanje. Iako trenutno posluje u vanrednim uslovima i okolnostima izazvanim pandemijom virusa korona, ova kompanija pruža podršku kako čitavom sistemu obrazovanja u RS, tako i pojedinačnim slučajevima kada je riječ o stipendiranju studenata.

Odlukom generalnog direktora kompanije m:tel, još šest studenata Elektrotehničkog fakulteta iz Istočnog Sarajeva će primati stipendije m:tel-a do kraja prvog ciklusa studija, a imaće priliku i da obave stručnu praksu u ovoj kompaniji.

Podrška studentima elektrotehničkih fakulteta m:tel vidi kao ulaganje u budućnost, naročito kada se uzme u obzir da je to stručni kadar koji je neophodan svakoj telekomunikacionoj kompaniji.