Organizovan Dan bezbjednosti saobraćaja u Prnjavoru

Građani Prijedora imali su priliku da u auto simulatoru uvide opasnost od upotrebe mobilnog telefona za vrijeme vožnje

U petak 18. oktobra 2019. godine održana je manifestacija pod nazivom “Dan bezbjednosti saobraćaja” u Prnjavoru čiji je cilj bio upoznati građane sa svim posljedicima nesavjesne vožnje i ponašanja u saobraćaju, kao i djelovati preventivno u ovoj oblasti kako bi se smanjio broj saobraćajnih nezgoda.

Na Gradskom trgu u Prnjavoru, stanovnici su imati priliku da na simulatorima za upotrebu bezbjednosnog pojasa i uticaja korišćenja mobilnog telefona u vožnji osjete posljedice saobraćajne nezgode.

Tokom trajanja ove manifestacije, najmlađi Prnjavorčani mogli su da uče osnovna pravila ponašanja u saobraćaju na pokretnom poligonu za obuku djece u saobraćaju sa realno konstruisanom raskrsnicom i njima prilagođenim semaforima.

Danu bezbjednosti saobraćaja u Prnjavoru prisustvovali su i Neđo Trninić, ministar saobraćaja i veza Republike Srpske, Milija Radović, direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, Ranko Babić generalni sekretar Auto-moto saveza Republike Srpske, Darko Tomaš, načelnik opštine Prnjavor i Milica Kondić, portparol kompanije m:tel.

Ovu manifestaciju organizuju AMS RS i Auto-moto društvo “Prnjavor” zajedno sa Ministarstvom saobraćaja i veza RS, Ministarstvom unutrašnjih poslova RS, Agencijom za bezbjednost saobraćaja RS, opštinom Prnjavor i kompanijom m:tel.