M:tel posvećen razvoju, investicijama i brizi o korisnicima

Učešće kompanije m:tel na 3. Međunarodnom sajmu nekretnina i investicija Banjaluka 2019.

„m:tel je u proteklih dvanaest godina investirao u različite projekte oko milijardu i pet stotina miliona konvertibilnih maraka, a samo u ovoj godini biće investirano po različitim osnovama oko stotinu pedeset miliona evra", istakao je između ostalog Miodrag Vojinović, izvršni direktor za tehniku m:tela, tokom panel diskusije o temi "Najveći investicioni projekti - energetika, putevi, telekomunikacije", koja je odžana u okviru „3. Međunarodnog sajma nekretnina i investicija Banjaluka 2019", koji je otvoren 3.oktobra 2019. godine u Banjaluci.

Vojinović je istakao da m:tel ulaže u razvoj optičkih pristupnih mreža i generalno, u osavremenjavanje mobilne mreže s ciljem praćenja najnovijih tehnoloških trendova kako bi bile zadovoljene potrebe korisnika usluga. On je precizirao da dodatne troškove stvaraju i neriješeni imovinsko-pravni odnosi, ali da uprkos tome, m:tel po kvalitetu usluga nimalo ne zaostaje za vodećim telekom-operatorima u okruženju.

Miodrag Vojinović je naglasio da Regulatorna agencija za komunikacije svojim pravilima i odlukama ne prati potrebnu dinamiku investicija, te da je m:tel mnogo ranije bio spremna za uvođenje 4G mobilne mreže, ali da će svoj investicioni ciklus nastojati da realizuje u zadatim rokovima. Zaključio je da prilikom izgradnje baznih stanica i prateće infrastrukture m:tel strogo poštuje vežaću zakonsku regulativu koja reguliše problematiku elektromagnetnog zračenja i druga pitanja od značaja za nesmetano funkcionisanje mobilne mreže.

Osim m:tel-a, na Panelu su o investicijama govorili i predstavnici pojedinih Javnih preduzeća i Vlade Republike Srpske.