Važna poruka vozačima na prvi školski dan!

Prvačići u RS, zahvaljujući kompaniji m:tel i Ministarstvu prosvjete i kulture, na prigodan način su podsjetili vozače na važnost što opreznije vožnje i bezbjednosti naših najmlađih u saobraćaju

Kampanja za podizanje svijesti o bezbjednosti u saobraćaju, koju već petu godinu zaredom kompanija m:tel realizuje u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza RS, Agencijom za bezbjednost saobraćaja RS, kao i Auto-moto savezom RS, ove godine proširena je aktivnostima koje se tiču početka školske godine i bezbjednosti djece u saobraćaju.

U okviru kampanje „Jedan poziv mijenja sve – ne koristi telefon dok voziš“, septembar mjesec će biti obilježen sloganom „POČELA JE ŠKOLA – PAZI KAKO VOZIŠ“, a realizacija planiranih aktivnosti započela je danas, prvog školskog dana.

Za sve prvačiće u RS kompanija m:tel je, u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske, obezbijedila poklone prilagođene upravo podsjećanju na važnost što opreznije vožnje, kako bi najmlađi učesnici u saobraćaju bili bezbjedni.

Početak školske godine prigodno je obilježen u svim osnovnim školama u Republici Srpskoj, a prvog školskog dana, prvačiće u Osnovnoj školi „Ivan Goran Kovačić“, na priredbi upriličenoj za dobrodošlicu najmlađim đacima, pozdravili su Natalija Trivić, ministar prosvjete i kulture u Vladi RS, generalni direktor m:tel-a Marko Lopičić, kao i direktor ove škole Dragiša Grmuša.      

Natalija Trivić, ministar prosvjete i kulture Republike Srpskečestitala je početak nove školske godine svim učenicima, rukovodstvu škola te nastavnom i vannastavnom osoblju.„Ove godine u osnovnim školama u Republici Srpskoj 89.000upisanih đaka, auz pomoć Vlade RS, Kabineta predsjednika i Vlade Srbije, izvršene su i rekonstrukcije škola širom RS“, izjavila je Natalija Trivić ovom prilikom.

Marko Lopičić, generalni direktor kompanije m:tel, čestitao je svim prvačićima, kao i njihovim roditeljima ovaj važan dan u životu svakog djeteta. „Čestitao bih našim najmlađim sugrađanima početak jednog lepog doba – đačkog. Takođe, važno nam je da ovoga dana pošaljemo poruku svim vozačima o neophodnosti pažnje u saobraćaju, naročito kada su u pitanju naša deca“, naglasio je Lopičić i dodao da je m:tel-ova kampanja za bezbednost učesnika u saobraćaju, nizom aktivnosti započela još u mjesecu maju. „Želimo da zajedno sa decom pošaljemo jasnu poruku vozačima: počela je škola, pazimo na naše najmlađe, ne koristimo telefone tokom vožnje, poštujmo saobraćajne propise i zakone“, poručio je Marko Lopičić.  

Na ovaj način, kao i brojnim drugim edukativnim aktivnostima planiranim za mjesec septembar, m:tel želi aktivno da učestvuje u podizanju svijesti svih vozača, ali i najmlađih sugrađana o bezbjednosti u saobraćaju.