Stipendije i praksa

Kako postati M:STIPENDISTA?

M:tel decenijama pruža podršku STEM obrazovanju, kroz različite forme. Program stipendiranja, posmatran u širem okviru, predstavlja poseban vid saradnje između visokih škola i naše kompanije, a omogućuje aktivnu povezanost sistema obrazovanja i poslovnog sektora, kao zalog za razvoj što kvalitetnijeg budućeg stručnog kadra i pokretanje privrednog razvoja. Kroz program stipendiranja kompanije m:tel “m:stipendije” prošlo je više od 200 studenata. Titula m:stipendiste ne obezbjeđuje samo mjesečni novčani iznos stipendije, već i šansu da studenti u kompaniji provedu mjesec dana na stručnoj praksi.

M:tel tradicionalno u svojim redovima okuplja studente elektrotehnike, različitih smjerova, na stručnoj praksi. Samo u 2019. i 2020. godini preko 60 studenata je uspješno završilo program stručne prakse. Stručna praksa je organizovana tako da studenti sve vrijeme trajanja prakse imaju podršku i mentorstvo naših stručnjaka onda kada to studentima treba, te na kraju i mogućnost da postanu važne karike razvoja kompanije, kao njeni zaposleni. U toku prakse studenti rade na telekomunikacionim sistemima, i imaju mogućnost da steknu neprocjenjivo isustvo rada u velikom i kompleksnom sistemu kakav je m:tel.

Ukoliko ste student fakulteta sa kojima m:tel ima sporazume o saradnji ( Elektrotehnički fakultet Banjaluka, Elektrotehnički fakultet Istočno Sarajevo, Prirodno-matematički fakultet Banjaluka, Fakultet tehničkih nauka Novi Sad), pogledajte teme koje trenutno nudimo u okviru stručne prakse:

Mtel praksa 2021 - oblasti

i slobodno se prijavite na email praksa@mtel.ba. Budite dio sjajnog programa stručne prakse, upoznajte se sa oblastima kao što su IoT (Smart home i Smart city), Oracle Apex, Analytics Software, IP/MPLS i mnoge druge. Više o m:tel praksi, kao i spisak oblasti za praksu 2021. možete pronaći ovdje.

Kako je biti m:stipendista i m:tel-ov praktikant?

“U smislu kompanije, iznenadila me je pristupačnost ljudi i volja da pomognu svakoj novoj osobi koja dođe u kompaniju. Smatram da je to jedan od pokazatelja dobro uređenog sistema ove kompanije.Daniela Kotur, FTN Novi Sad.
“Praksa u kompaniji m:tel je upotpunila moj pogled na tu kompaniju kao na firmu koja ide u korak sa modernim tehnologijama razvijenim u svrhu poboljšanja kvaliteta života.” Filip Kulašinac, m:stipendista.
“U m:tel-u su mi se najviše dopali zaposleni, njihova stručnost, entuzijazam kao i nesebičnost sa kojom su dijelili znanje i objašnjavali neke izuzetno komplikovane funkcionalnosti telekomunikacionih mreža.” Miloš Bujaković, FTN Novi Sad.
“Iskreno, nema stvari koja mi se nije dopala, najviše od svega mi se svidjela radna atmosfera.” Dajana Klačar, m:stipendista
“Sigurna sam da svaki student elektrotehničkog fakulteta može naći mjesto u m:tel-u, koje će zadovoljiti njegove želje za znanjem i stručnim usavršavanjem, te bih rado podstakla svakog da odabere baš ovu kompaniju za obavljanje stručne prakse. “ Milica Vuković, m:stipendista.
“Izborom m:tel-a kao kompanije za praksu sigurno niko neće pogriješiti. Ko dođe, imaće mogućnost da stekne velika teorijska i praktična znanja u okviru oblasti koje ih zanima i da radi i upozna se sa najnovijom i najnaprednijom opremom i tehnologijama. Praksa mi je lično pomogla da uvidim da je ovo definitivno okruženje u kom vidim sebe u budućnosti.” Darko Zdjelar, ETF Banjaluka.
“Posle boravka u m:tel-u, imam veliku želju da nakon završenog fakulteta, počnem raditi u ovoj kompaniji.” Nataša Avramović, FTN Novi Sad.
“Prije prakse nisam znala da li mogu da radim u kompaniji m:tel, međutim, nakon prakse sam veoma zainteresovana za razvoj svoje poslovne karijere u njoj.” Brenda Vujić, PMF Banjaluka.

M:tel kontinurano daje podršku obrazovnim institucijama srednjeg i visokoškolskog obrazovanja u domenu tehničke i informatičke struke putem doniranja opreme i računarskih kabineta, kao i organizacijom brojnih informatičkih takmičenja. Podrška mladim kreativnim ljudima je jedan od imperativa kompanije, jer im dajemo platformu da svoje ideje pretvore u djelo, te da za to budu i nagrađeni. Ovakvo ulaganje u znanje, kreativnost, inovativnost i preduzetnički duh kod mladih ljudi, važno je kako iz aspekta podrške talentima, tako i budućnosti cjelokupne društvene zajednice.

Kao dobri domaćini, m:tel će vas dočekati širom otvorenih vrata, kod nas ćete se dobro osjećati i imaćete priliku da mnogo toga naučite. Dobro nam došli!