Mtel uvećao dobit za skoro milion konvertibilnih maraka

Rezultati Mtela za prvih šest mjeseci 2023. godine pokazuju da je kompanija i u ovu poslovnu godinu ušla bilježeći poslovne uspjehe i uvećavajući dobit, uprkos nepovoljnim kretanjima na globalnom ekonomskom nivou.

Prvu polovinu poslovne 2023. godine Mtel završava sa ostvarenom neto dobiti od 40,6 miliona konvertibilnih maraka, što je rast za skoro milion konvertibilnih maraka, odnosno 2,4% u odnosu na rezultat ostvaren u istom periodu 2022. godine, dok je EBITDA kompanije uvećana za oko 4,3 miliona konvertibilnih maraka u odnosu na isti period prošle godine.

Ukupni prihodi su uvećani za gotovo 8 miliona konvertibilnih maraka, što je više za 3,5% u odnosu na prihode ostvarene u istom periodu prethodne godine. Ukupni troškovi takođe bilježe rast za oko 6,8 miliona KM, odnosno 3,8%, što je i očekivano, s obzirom na rast cijena i inflaciju u globalnim okvirima.

Kompanija je i pored ovako osjetljivih ekonomskih uslova, nastavila da investira, prije svega u infrastrukturu, a s ciljem poboljšanja postojećih i kreiranja novih usluga koje nudi svojim korisnicima, što u krajnjoj instanci treba da obezbijedi kontinuiran rast i razvoj kompanije i neto dobiti u budućem periodu.