Sa spektakularnim danom sporta Sportske igre mladih završile sezonu

Revijalni All-Star sport day u Splitu za kraj uspješne 27. sezone

Revijalni All-star day u Splitu okupio je brojne fudbalske legende i sportske zvijezde koji su zajedno s djecom sudjelovali u promociji sporta i sportskih vrijednosti. Program je započeo svečanom ceremonijom proglašenja ambasadora Plazma Sportskih igara mladih, a Darijo Srna i Nemanja Vidić pridružili su se velikoj SIM porodici.

Sportske igre mladih, Međunarodno finale Igara, Split

Plazma Sportske igre mladih već 27 godina djeci i mladima pružaju priliku da se takmiče u  10 sportskih disciplina, a ovog puta ispunili su im i san da igraju fudbal sa svojim idolima. All-star tim predvodio je Aleksander Čeferin, predsjednik UEFA-e, koji je stigao u društvu Luisa Figa, Nassera Al-Khelaifija, Zvonimira Bobana, Predraga Mijatovića, Darija Srne, Nemanje Vidića, Marija Stanića, Estebana Cambiassa, Christiana Karembeu, Aitora Carance, Aljoše Asanovića, Igora Štimca, Niše Savljevića, Marka Simeunovića, Mehmeda Baždarevića, Arkadyja Dvorkovicha, Zdravka Marića, Vedrana Duvnjaka i drugih.

Sportske igre mladih, Međunarodno finale Igara, Split

Ceremoniji su prisustvovale i mnogobrojne zvanice iz sportskog, političkog, ekonomskog života, kao i predstavnici sponzora iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Sportske igre mladih, Međunarodno finale Igara, Split

Sportske igre mladih, koje je između ostalih podržala i kompanija m:tel, već 13 godina se održavaju i u Bosni i Hercegovini a u ovogodišnjoj sezoni, nakon 120 dana takmičenja u 46 gradova i regionalnih polufinalnih turnira održano je i veliko finale u Sarajevu. Pobjednici ovogodišnjih Igara predstavljali su Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom finalu Igara u Splitu gdje su naši mali reprezentativci odmjerili snage sa dječacima i djevojčicama iz Srbije i Hrvatske.