Pobjednici vikenda: muzika i sport!

Vikend za nama bio je u znaku muzike i sporta. Muzičko takmičenje u okviru Demofesta donijelo je pobjedu bendu „Eho radar“ iz Prijedora, a deveto izdanje Jahorina Ultra Trail-a na Jahorini zabilježilo je sjajne rezultate - osam takmičara koji su savladali najdužu stazu od 140 km.

Dugo čekani Demofest, 12. po redu, i pored nevremena koje je protutnjalo gradom, uspio je da izvrši svoju misiju! A, to je, dobra zabava, kvalitetna muzika za sve, kao i nagrade za najtalentovanije bendove. Odlukom stručnog žirija, prvo mjesto i produkcija studijskog albuma u iznosu od 5.000 evra, otišla je u ruke demo benda „Eho Radar“ iz Prijedora. Drugoplasirani bend – „LoM“ iz Koprivnice, osvojio je studijsku opremu u vrijednosti od 2.000 evra, a treće mjesto i iznos od po 1.000 evra podijelili su bendovi „Škofja Loka“ i „Razvigor“. Nagradu „Plavi bas“ dobio je basista splitske grupe „Neki reperi“, Ivan Tadin.

U isto vrijeme, na Jahorini je održana dvodnevna trka u organizaciji Olimpijskog centra – Jahorina Ultra Trail, a koja povezuje Jahorinu s Bjelašnicom, Ravnom planinom, Romanijom i Trebevićem. Takmičari su se mogli takmičiti u četiri trke – Mini 10 km, Midi 31 km, Maxi 70 km i Ultra 140 km. Na najdužoj distanci bilo je ukupno osam finišera.

Kompanija m:tel bila je ponosni sponzor ovih događaja, a u trci na Jahorini učestvovali su i zaposleni u ovoj kompaniji. I, ne samo da su učestvovali, nego i napravili izvrsne rezultate. Radan Mališ iz m:tel-a u Foči istrčao je ULTRA trku u okviru Jahorina Ultra trail-a, najzahtjevniji trku od 140 km i time se plasirao za MASTERS trku koja će se trčati u septembru. U kompaniji m:tel izuzetno su ponosni na njegov uspjeh i rezultat, jer je na cilj stigao šesti, trčeći rame uz rame sa profesionalnim trkačima.

Čestitamo svim učesnicima događaja koji su obilježili prethodni vikend, ali i publici koja je bila velika podrška takmičarima.