Teatar fest „Petar Kočić“ – 22 godine prijateljstva kompanije m:tel

m:tel 22. put generalni pokrovitelj Teatar festa i prijatelj čitave pozorišne sezone 2019/2020

Predstavom „Škola za žene“ pozorišta domaćina, Narodnog pozorišta Republike Srpske, u subotu, 1. juna 2019. godine, počeo je 22. Teatar fest „Petar Kočić“ u Banjaluci.

Izvođenju prve predstave prethodila je svečanost otvaranja, na kojoj su se obratili Nenad Novaković, direktor Narodnog pozorišta RS, Igor Radojičić gradonačelnik Banjaluke, Milica Kondić, portparol kompanije m:tel, a festival je svečano otvorila Natalija Trivić, ministar prosvjete i kulture u Vladi Republike Srpske.

Kompanija m:tel je po 22. put generalni pokrovitelj Teatar festa i prijatelj čitave pozorišne sezone 2019/2020. Osnovna misija kompanije m:tel je povezivanje ljude, ali i podrška pravim vrijednostima, a pozorište i pozorišna umjetnost upravo jesu prave vrijednosti.

U programu svečanog otvaranja ovogodišnjeg festivala učestvovali su i glumci Gordana Milinović i Boško Đurđević, koji su nas kroz glumačke monologe podsjetili na Petra Kočića i Branislava Nušića i njegovu Gospođu ministarku.

Na sceni banjalučkog pozorišta, do 8. juna, kada je predviđena dodjela nagrada i zatvaranje festivala, publika će, u takmičarskoj selekciji, moći pogledati predstave: „Raslo mi je badem drvo“ Beogradskog dramskog pozorišta, „Tartif“ koprodukcija Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada i Narodnog pozorišta Sombor, te „Narodni poslanik“ sarajevskih Oxygen Production i Bosanskog kulturnog centra. Građanima Banje Luke će se predstaviti i Satiričko kazalište Kerempuh iz Zagreba sa komadom „Govori glasnije!“, kao i Narodno pozorište Niš sa predstavom „U čije ime“. Osim takmičarskog važan segment festivala je i prateći program, u okviru kojeg će se održavati i Treći festival monodrame mladog glumca, a biće održane promocije knjiga i časopisa, kao i Stručno-naučni skup, te otvorena izložba.

Kompanija m:tel je domaćin večeri u utorak, 4. juna, kada će biti izvedena predstava „Tartif“.