Lansiraj svoju ideju

Počinje novi ciklus m:tel App takmičenja srednjoškolaca u izradi mobilnih aplikacija

Da li znaš da je Robert Nay imao samo 14 godina kada je osmislio aplikaciju

Bubble Ball? Aplikacija spaja fiziku i slagalice, i preuzeta je preko 16 miliona puta.

Sada možeš da okupiš tim iz škole ili samostalno kreiraš mobilnu aplikaciju i

tako postaneš novi državni šampion BiH u znanju, osvojiš vrijedne pametne telefone i dobiješ priliku da se takmičiš regionalno!

Vrijeme je da pokažeš šta znaš i da se prijaviš na m:tel app takmičenje

srednjoškolaca iz BiH u izradi mobilnih aplikacija za AndroidOS ili iOS.

Ako te zanimaju aplikacije, voliš programiranje, imaš dobru ideju i želju da se takmičiš sa vršnjacima, napravi mobilnu aplikaciju  i osvoji jednu od do pet ravnopravnih nagrada na državnom nivou u novom m:tel App takmičenju.

Jer, upravo društvo najboljih u BiH biće prilika da se u februaru 2019. godine i regionalno takmičiš  sa vršnjacima i najboljim timovima iz Crne Gore i Srbije u Regionalnom app izazovu i tako osiguraš ulaznicu za svjetsku konferenciju IDTechEx Showu Berlinu.*

Za učešće na m:tel app takmičenju potrebno je da pronađeš svoju srednju školu na listi od 21 škole učesnice takmičenja, smisliš ideju za aplikaciju, popuniš formular i prijaviš svoj tim putem adrese app.takmicenje@mtel.ba  najkasnije do 20. novembra 2018. godine.

Rok za dostavu gotovih funkcionalnih verzija aplikacija uz detaljan opis je 15. januar 2019. godine, nakon čega će stručna komisija ocijeniti pristigle aplikacije i dodijeliti nagrade za do pet najboljih u BiH.

Aplikacije treba da budu zanimljive, inovativne i korisne, a prednost će imati one koje doprinose društvenoj odgovornosti ili razvoju telekomunikacionih usluga i načina korišćenja mobilnih uređaja.

Listu škola učesnica iz cijele BiH sačinjenu u saradnji sa resornim ministarstvima i detaljne uslove takmičenja pronađi ovdje:

 a formular za prijavu ovdje:

Podržavamo znanje!

* Na pobjedničko putovanje će ići autori najbolje aplikacije u regiji (BiH, Srbija, Crna Gora) u pratnji nastavnika, a kompanija m:tel zadržava pravo izmjene navedenog studijskog putovanja.