Unaprijedite svoju poljoprivrednu proizvodnju uz @Farm

Bavite se poljoprivredom i potreban vam je iskusan i vjeran saradnik?

Adresa na koju treba da odete je www.etfarm.ba

U partnerstvu sa firmom Gistel, m:tel je obezbijedio integralni informacioni sistem namijenjen poljoprivrednim proizvođačima, savjetnicima u poljoprivredi i poljoprivrednim kompanijama.

Sistem omogućava direktnu i efikasnu integraciju nauke u poljoprivrednu proizvodnju. Osnovna namjena @Farm sistema je automatizovano upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom sa ciljem povećanja prinosa i smanjenja troškova, kroz praćenje stanja usjeva i planiranja poljoprivrednih aktivnosti.

Registracijom vaše parcele u @Farm sistemu započinje permanentno prikupljanje informacija o vašim parcelama i stanju usjeva na njima, što uključuje: satelitske snimke, meteorološke parametre, sprovedene aktivnosti, pojavu bolesti i štetočina i sl.

Sve prikupljene informacije o vašim parcelama i usjevima se obrađuju naučnom metodologijom, a rezultati obrade se mogu direktno realizovati u sprovođenju poljoprivrednih aktivnosti, s ciljem planiranja i optimizacije proizvodnje.

Koristeći funkcionalnosti @Farm sistema imate priliku da povećate vaše prinose a istovremeno da smanjite troškove proizvodnje uz:

  • racionalnu, optimalnu i lokalizovanu primjenu đubriva, sjemena i pesticida,
  • određivanje optimalnog vremena navodnjavanja i količine vode,
  • uštede vremena i troškova goriva kod obrade zemljišta i obilaska većih parcela ("iz fotelje" nadgledate stanje na parcelama) i sl.

Povećanje prinosa se ostvaruje kroz permanentan uvid u stanje na parcelama. Određena stresna stanja možete uočiti i do 10 dana prije nego "golim okom" tako da možete pravovremeno djelovati na zaštiti usjeva i ispravljanju uočenih nedostataka, što rezultuje povećanim prinosima.

Zato već danas posjetite www.etfarm.ba  i budite profesionalni I uspješni u svom poslovanju!

Za sve dodatne informacije pozovite 0800 50 000.