Uspješno završena i ovogodišnja humanitarna akcija „S ljubavlju hrabrim srcima“

Banjaluka je sinoć, 27.12. bila mjesto susreta brojnih gostiju okupljenih oko istog humanog cilja – osme donatorske večeri "S ljubavlju hrabrim srcima".

Prihod je namijenjen Fondu solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu. Ovom događaju su prisustvovali visoki zvaničnici Republike Srpske i Srbije, koji su odgovarali na pozive građana upućene na humanitarni broj 1411, a koji je m:tel ustupio na korišćenje za namjenu prikupljanja sredstava za ovu akciju.

Svaki poziv ostvaren u toku trajanja akcije, bio je donacija od 1 KM, a sredstva prikupljena ovim putem biće uplaćena takođe na račun Fonda. Kompanija m:tel pružila je podršku humanoj inicijativi obezbjeđivanjem tehničke infrastrukture za humanitarni broj i Call centar i novčanom donacijom.

Fondu solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu će u okviru ovogodišnje akcije iz Kabineta predsjednika RS biti uplaćeno 400.000 KM.
U ime Vlade Srbije, koja će navedenom fondu donirati 250.000 evra, ovom događaju je prisustvovala premijerka Srbije.

Pored donatorske večeri, kao podrška ovom humanom projektu održan je i humanitarni koncert u Sportskoj dvorani „Borik“ u Banjaluci.