Obavještenje o izmjenama uslova pružanja integrisanih usluga

Obavještavamo vas da će se od 25. marta 2018. godine,

Obavještavamo vas da će se od 25. marta 2018. godine, primjenjivati novi, izmijenjeni posebni uslovi pružanja integrisanih usluga.

  1. Korisnicima paketa integrisanih usluga se, u skladu sa tehničkim mogućnostima, omogućava korišćenje dodatne terminalne opreme i to: WI-FI extenderaiPowerline ethernet adaptera(PLA), koja je u vlasništvu Mtela.

WI-FI extender je terminalna oprema koja omogućava proširenje opsega postojeće bežične mreže, dok je Powerline ethernet adapter (PLA) terminalna oprema koja služi za povezivanje home gateway-a sa računarom, TV aparatom i sl. putem kućne električne instalacije.

Mjesečna naknada za korišćenje dodatne terminalne opreme:

 Powerline ethernet adapter (PLA) iznosi 1,99 KM sa PDV-om, a

WI-FI extender 0,99 KM sa PDV-om.

U mjesecu u kome podnese zahtjev za instalaciju, odnosno deinstalaciju navedene dodatne terminalne opreme, korisnik plaća puni iznos mjesečne naknade.

Korisnici paketa integrisanih usluga kojima je istekao minimalni period trajanja ugovora, a koji se opredjele za korišćenje dodatne terminalne opreme WI-FI extendera i/ili Powerline ethernet adaptera (PLA), plaćaju jednokratnu naknadu za instalaciju navedene dodatne terminalne opreme po cijeni od 19,90 KM sa PDV-om.

  1. Novim korisnicima paketa integrisanih usluga, kaoi svim postojećim korisnicima kojima je istekao minimalni period trajanja ugovora, omogućava se dodatna mogućnost da, u okviru korišćenja paketa integrisanih usluga, a u toku trajanja pretplatničkog odnosa, prema svom opredjeljenju,podnesu zahtjev za stavljanje paketa integrisanih usluga u neaktivno/i stanje/period.( Povremeno korišćenje paketa integrisanih usluga ).

 Neaktivno/i stanje/period paketa integrisanih usluga može da započne u bilo kojem vremenskom periodu i traje sve dok korisnik ne podnese zahtjev za aktivno/i stanje/period korišćenja paketa integrisanih usluga, s tim da u prvom obračunskom periodu nakon zasnivanja pretplatničkog odnosa paket integrisanih usluga mora biti u aktivnom stanju.

Pod neaktivnim stanjem/periodom podrazumjeva se da su, u određenom vremenskom periodu, usluge u okviru paketa integrisanih usluga isključene iz saobraćaja i nisu dostupne za korišćenje.

Pod aktivnim stanjem/periodom podrazumjeva se da su usluge u okviru paketa integrisanih usluga dostupne za korišćenje. U aktivno stanje/period se ulazi prilikom zasnivanja pretplatničkog odnosa, kao i nakon neaktivnog stanja/perioda, a na osnovu podnešenog zahtjeva prema potrebama korisnika.

 U toku minimalnog perioda trajanja ugovora, korisnik može maksimalno pet puta da podnese zahtjev za prelazak iz aktivnog stanja/perioda u neakativno stanje/period paketa integrisanih usluga i obrnuto.

 U toku trajanja aktivnog stanja/perioda paketa integrisanih usluga korisnik plaća mjesečnu pretplatu definisanu važećim Cjenovnikom Mtela za korišćenje odabranog paketa usluga, a u toku trajanja neaktivnog stanja/perioda, korisnik plaća mjesečnu naknadu, u zavisnosti od odabranog paketa integrisanih usluga, kako slijedi:

  1. NET+TEL:S,

NET+TEL:M,

NET+TEL:L                                                                
3, 00 KM sa PDV-om

  1. TV+TEL:XS,

TV+TEL:S,

TV+NET:S,

TV+NET:M,

TV+NET+TEL:S,

TV+NET+TEL:M,

TV+NET+TEL:L,

TV+NET+TEL+MOB:S,

TV+NET+TEL+MOB:M i

TV+NET+TEL+MOB:L                           
6,49 KM sa PDV-om.

U mjesecu prelaska iz aktivnog stanja/perioda u neaktivno/i stanje/periodpaketa integrisanih usluga i obrnuto, korisnik plaća mjesečnu pretplatu proporcionalno broju dana korišćenja paketa integrisane usluge i pun iznos mjesečne naknade za neaktivno/i stanje/period.

Korisnici koji se opredijelezakorišćenje dodatne mogućnosti – povremeno korišćenje paketa integrisanih usluga, nemaju mogućost kupovine paketa terminalne opreme iz ponude Mtela, niti mogućnost korišćenja promotivnih ponuda Mtela definisanih za korisnikepaketa integrisanih usluga.

Posebne uslove pružanja integrisanih usluga koji će se primjenjivati od 25.marta 2018. godine, možete da pogledate na linku ispod

Opšti uslovi za pružanje telekomunikacionih usluga dostupni su na stranici www.mtel.ba/uslovi-koriscenja  kao i na m:tel prodajnim mjestima