m:tel webinar: Microsoft 365 Identity and Services

Od 19. oktobra u našoj virtuelnoj učionici naučite nove vještine i pripremite se za funkciju Microsoft 365 Enterprise administratora

m:tel u saradnji sa Logosoftom priprema još jedan interesantan webinar. Ovog puta tema je Microsoft 365 Identity and Services.

U toku webinara, koji počinje 19. oktobra i traje pet dana, u okviru Office 365 menadžmenta upoznaćete se sa njegovim ključnim komponentama i to kako migirati vašu kompaniju na Office 365, kako konfigurisati Office 365 te kako upravljati Office 365 ProPlus implementacijama. Upoznaćete se više sa Microsoft 365 tenantima i upravljanjem uslugama, uključujući načine kako planirati, upravljati i mijenjati vaš Microsoft 365 tenant i usluge. Takođe, kroz opciju upravljanja identitetima saznaćete kako upravljati korisničkim sigurnosnim grupama i licencama za cloud identitete, kako planirati i implementirati sinhronizaciju identiteta, tzv. federated identiteta, aplikacija i eksternog pristupa.

Ovaj kurs je jedan od uslova za polaganje i sticanje certifikataMicrosoft 365 Certified: Enterprise Administrator Expert, a namijenjen je osobama koje planiraju da vrše funkciju Microsoft 365 Enterprise Admin i koji su se ranije susretali sa Microsoft 365 administratorskim certifikacijskim putevima.

Cijena kursa iznosi 600 KM + PDV, a rok za prijavu je do 16. oktobra 2020. godine, putem e-mail edrese ict@mtel.ba.

Više detalja pronađite ovdje.