Postanite Microsoft Azure Administrator iz udobnosti svoga doma

Iskoristite vrijeme pred vrelo ljeto pohađajući oficijelni Microsoft kurs AZ-104 Microsoft Azure Administrator uz m:tel i Logosoft, putem online platforme uživo u virtuelnoj učionici

IT svijet se kreće prema budućnosti koja ovisi o cloudu, gdje će uskoro biti gotovo sve poslovne IT aktivnosti. Microsoft je stavio veliki fokus na razvoj Azure servisa i ova cloud usluga je u velikoj globalnoj ekspanziji.

Polaznici kursa će ovladati znanjima i vještinama potrebnim za upravljanje Azure portalom. Obrađivaćemo oblasti za zaštitu identiteta, administriranje infrastrukture, konfigurisanje virtualne mreže, povezivanje Azure-a sa on-premis lokacijama, upravljanje mrežnim saobraćajem, implementiranje rješenja za pohranu podataka, kreiranje i skaliranje virtuelne mašine, implementiranje web aplikacija i tzv. containers, back up-ovanje i dijeljenje podataka te vršenje monitoringa.

Kurs je namijenjen Azure administratorima, koji implementiraju, upravljaju i nadgledaju identitete, načine upravljanja i pohranjivanja podataka, kao i virtualne mreže u cloud okruženjima uz prikladno prilagođavanje resursa u skladu s potrebama i zahtjevima.

Datum: 29.06.2020.

Vrijeme održavanja: 10:00-16:00

Trajanje kursa: 5 dana (ponedjeljak-petak)

Cijena: 700,00 KM + PDV

Prijave na: ict@mtel.ba.

Rok za prijavu: 26.06.2020. godine

Napomena: Za kompanije koje prijave više od je​dnog zaposlenog ili za više od jednog polaznika iz jednog domaćinstva odobravamo ukupni popust od 10% (popusti se ne sabiraju).

U cijenu kursa je uključena oficijelna E-knjiga, vaučer za polaganje ispita, a polaznici će u toku kursa imati pristup Virtuelnim labovima. Virtuelni Labovi za kurs će biti dostupni i poslije kursa u periodu od 180 dana.

Ukoliko imate aktivan neki od Microsoft ugovora o licenciranju (OVS, OVL, EA...), kao sredstvo plaćanja za sve Microsoft kurseve možete koristiti Software Assurance Training Vouchere (SATV) koje ste dobili kao benefit kroz ugovor.​

Broj mjesta na online webinaru je ograničen. Zato, rezervišite svoje mjesto što prije slanjem e-maila na ict@mtel.ba.