Obavještenje o izmjeni uslova pružanja IP Centrex usluge

Novi, izmijenjeni Posebni uslovi pružanja IP Centrex usluge.

Obavještenje o izmjeni uslovapružanja IP Centrex usluge

Obavještavamo vas da će se od 1. januara 2020. godine primjenjivati novi, izmijenjeni Posebni uslovi pružanja IP Centrex usluge. Uslovi pružanja se mijenjaju, kako slijedi:

1. Izmjena cijene poziva prema ostalim mobilnim mrežama u BiH

U skladu sa regulatornim obavezama definisanim Pravilom o izmjeni i dopunama Pravila 67/2012 o modelu rebalansa cijena govornih telefonskih usluga u BiH Regulatorne agencije za komunikacije, cijena razgovora prema ostalim mobilnim mrežama u BiH će iznositi 0,2428 КМ sa PDV-om po minuti.

2. Izmjena cijene za zasnivanje pretplatničkog odnosa za IP Centrex uslugu na lokaciji korisnika sa simetričnim pristupom-SHDSL pristupna tehnologija (preko bakarnih parica)

Cijena za obezbjeđivanje tehničkih mogućnosti iznosiće 46,80 KM sa uključenim PDV-om. Ukoliko korisnik prilikom zasnivanja pretplatničkog odnosa za IP Centrex uslugu otkazuje bar jedan postojeći telefonski priključak (POTS ili ISDN) ili se IP Centrex usluga realizuje po parici po kojoj je realizovan telefonski priključak, iznos za obezbjeđivanje tehničke mogućnosti će iznositi 1,17 KM sa PDV-om.

3. Izmjena cijene za zasnivanje pretplatničkog odnosa za IP Centrex uslugu na lokaciji korisnika sa pristupom preko optičkih vlakana i porta na opremi IP/MPLS mreže Mtel-a

Cijena za obezbjeđivanje tehničkih mogućnosti u slučaju kada se usluga realizuje preko novog porta na opremi IP/MPLS mreže m:tel-a i postojećeg optičkog privoda iznosiće 468,00 KM sa uključenim PDV-om.

Cijena za obezbjeđivanje tehničkih mogućnosti, u slučaju kada se usluga realizuje preko novog porta na opremi IP/MPLS mreže m:tel-a , a ukoliko m:tel u cilju pružanja IP Centrex usluge gradi optički privod do lokacije korisnika, će se formirati u skladu sa konkretnim tehničkim rješenjem.  

4. Izmjena ponude mrežne terminalne opreme koja se iznajmljuje korisnicima IP Centrex usluge

U ponudu se uvodi nova mrežna terminalna oprema koja će se iznajmljivati korisnicima i to:

-          svič Cisco Catalyst WS-C2960CX-8TC-L uz mjesečnu naknadu od 58,50 KM sa PDV-om,

-          svič Cisco Catalyst WS-C2960CX-8PC-L uz mjesečnu naknadu od 70,20 KM sa PDV-om,

-          svič Cisco Catalyst WS-C2960X-24TS-L uz mjesečnu naknadu od 93,60 KM sa PDV-om.

Iznajmnjivanje mrežne terminalne opreme svič Catalyst 2960 24 10/100 PoE + 2 T/SFP LAN Base Image i svič Switch Catalyst 2960 8 10/100 + 1T/SFP LAN Base Image omogućava se isključivo postojećim korisnicima IP Centrex usluge na postojećim lokacijama.

5. Odobravanje popusta na iznos mjesečne pretplate za realizovanje IP Centrex usluge putem IP Centrex PBX načina realizacije

Novim i postojećim korisnicima IP Centrex usluge kojima se usluga realizuje putem IP Centrex PBX načina i kojima je istekao minimalni period trajanja ugovora za korišćenje usluge, ukoliko zaključe ugovor za korišćenje IP Centrex usluge sa minimalnim periodom trajanja ugovora od dvije (2) godine, odobrava se popust od 10% na iznos mjesečne pretplate za realizovanje IP Centrex usluge putem IP Centrex PBX načina realizacije.

  1. Izmjena naknade za preseljenje lokacije sa simetričnim pristupom-SHDSL pristupna tehnologija (preko bakarnih parica)

Naknada za preseljenje lokacije korisnika sa simetričnim pristupom-SHDSL pristupna tehnologija iznosiće 11,70 KM sa uključenim PDV-om.

7. Izmjena naknade za obezbjeđivanje tehničkih mogućnosti prilikom preseljenja lokacije korisnika sa pristupom preko optičkih vlakana i porta na opremi IP/MPLS mreže Mtel-a ukoliko je na novoj lokaciji neophodno graditi optički privod

U slučaju da je na novoj lokaciji neophodno graditi optički privod korisnik prilikom preseljenja plaća i naknadu za obezbjeđivanje tehničkih mogućnosti koja će se formiratiu skladu sa konkretnim tehničkim rješenjem.

8. Izmjena naknade za promjenu broja (na zahtjev korisnika)

Naknada za promjenu broja, na zahtjev korisnika će iznositi 5,85 KM sa PDV-om.

Posebne uslove pružanja IP Centrex usluge koji će se primjenjivati od 1. januara 2020. godine, možete da pogledate ovdje:

Opšti uslovi za pružanje telekomunikacionih usluga dostupni su na stranici www.mtel.ba/uslovi-koriscenja  kao i na m:tel prodajnim mjestima.