m:stipendija kao tradicija ulaganja u mlade

m:tel stipendija - društvo najboljih!

I ove godine m:tel je pozvao studente elektrotehničkih fakulteta u Banjaluci, Istočnom Sarajevu i Tuzli, da se prijave na konkurs za izbor novih m:stipendista. Konkurs o dodjeli stipendija 11. generaciji objavljen je 24. novembra i ostaje otvoren do 23. decembra 2020.

Kao i prethodnih godina, 15 najboljih studenata, koje će izabrati žiri sastavljen od profesora sa fakulteta obuhvaćenih konkursom i stručnih lica u m:tel-u, postaće stipendisti ove kompanije, te do kraja prvog ciklusa studija primati stipendiju u iznosu od 300 KM mjesečno. Takođe, pored novčanog dijela stipendije, izabrani studenti dobijaju i mogućnost obavljanja stručne prakse, ali i mogućnost zaposlenja u ovoj kompaniji, koja je lider na polju telekomunikacija u BiH.

U prethodnim godinama, putem m:stipendija, kompanija m:tel je podržala više od 200 studenata elektrotehnike, a njihova iskustva stečena kroz ovaj program su najbolji pokazatelj uspješnosti. Filip Kulašinac, stipendista je devete generacije m:stipendista, a nakon uspješno završene prakse u kompaniji on je izjavio da mu se u kompaniji najviše dopala atmosfera rada i uvijek ljubazan kolektiv: „m:tel vidim kao veliku, uspješnu kompaniju, koja zapošljava veliki broj ljudi, koji pored svojih dnevnih obaveza izdvajaju vrijeme za mlade ljude, kako bi ih edukovali, te im pokazali kako je to raditi u ovakvoj kompaniji. Takođe, važno je reći da m:tel ne zaostaje za svjetskim trendovima u oblasti telekomunikacija i modernizacije životne sredine, a praksa u kompaniji je upotpunila moj pogled na m:tel kao na firmu koja ide u korak sa modernim tehnologijama razvijenim u svrhu poboljšanja kvaliteta života.“

Pravo da konkurišu za ovogodišnje stipendije m:tel-a imaju studenti treće i četvrte godine, kao i apsolventi sa prosjekom 8 i iznad 8, a koji studiraju na četvorogodišnjim elektrotehničkim fakultetima u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, kao i studenti Fakulteta elektrotehnike u Tuzli.

Zahvaljujući upravo programu m:stipendija, mnogo mladih ljudi je svoj profesionalni razvoj nastavilo upravo u ovoj kompaniji, što je najbolji pokazatelj odnosa kompanije prema mladim ljudima koji imaju znanje i želju da se konstantno edukuju i usavršavaju u svojoj oblasti.

Informacije o konkursu kompanije m:tel za izbor 11. generacije m:stipendista možete pronaći na zvaničnom sajtu kompanije ovdje.